Sănătate

Roșiile gătite, „legumele-minune” care scad colesterolul

Autor: Cristina Lica | luni, 23 mai 2011 | 7 Comentarii | 1652 Vizualizari
Paste_cu_rosii
Pasta de tomate, roșiile la cuptor sau sucul de roșii scad colesterolul și reglează tensiunea arterială, arată un nou studiu australian.

Grație conținutului sporit de licopen, roșiile pot înlocui cu succes statinele, medicamentele pentru scăderea colesterolului și alte afecțiuni cardiovasculare și pot preveni infarctul și atacul cerebral. Testele au arătat că tomatele gătite au un conținut mai mare de licopen decât legumele crude. Experții australieni au analizat 14 studii internaționale referitoare la beneficiile licopenului, după care au comparat efectele acestuia cu statinele, folosite de milioane de oameni în lupta cu colesterolul sau tensiunea arterială mărită. Pentru a benficia de aceste efecte, medicii recomandă să consumați zilnic un litru de suc de tomate sau 50 de grame de sos de tomate.


Tag-uri: rosii, inima, infarct


SPUNE-TI PAREREA

Libertatea

RTV

Realitatea

B1

Stiri pe surse

Unica

Ziare.com

Capital

Doctorul Zilei

Alte articole EVZ pe aceeasi tema

spune-ti parerea

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul EVZ.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.