Rusia a mobilizat nave şi trupe speciale pentru o intervenţie în Crimeea

Rusia a mobilizat nave şi trupe speciale pentru o intervenţie în Crimeea

Rusia a mobilizat nave cu trupe speciale in largul Peninsulei Crimeea, o reuniune autonoma a Ucrainei, in contextul in care Moscova refuza sa recunoasca Administratia interimara de la Kiev, afirma surse politice ucrainene.

Nava rusească Nikolai Filcenkov, având la bord cel puţin 200 de militari, este staţionată în largul Peninsulei Crimeea, un fief al mişcărilor politice proruse. Conform site-ului britanic IBTimes, alte patru nave militare ruse transportând trupe speciale au plecat din portul rus Anapa şi se îndreaptă spre Sevastopol. Informaţiile au fost confirmate de Oleh Tiahnibok, liderul formaţiunii naţionaliste ucrainene Svoboda. "Am primit un mesaj telefonic de la un oficial din cadrul serviciilor de securitate din Crimeea. Astăzi la ora 12.00, în Portul Sevastopol a ajuns nava militară Nikolai Filcenkov. Are la bord 200 de militari, 328 de membri ai Forţelor Navale şi transportoare blindate de tip 10 BTR-80", a precizat el. Postul Russia Today, citat de ziarul Corriere della Sera, a relatat că pe străzile din Sevastopol, atât în centru cât şi la periferia oraşului, sunt tancuri aparţinând armatei ruse. Aproximativ 26.000 de militari ruşi sunt staţionaţi la Sevastopol, unde se află nave ale Flotei ruse din Marea Neagră. Oficiali ruşi au sugerat că Moscova ar putea declanşa o intervenţie militară în sudul Ucrainei, pentru a proteja etnicii ruşi precum şi obiectivele militare din Crimeea. "Dacă Ucraina se va scinda, va fi război. Prima dată vor pierde Crimeea, pentru că vom interveni cum am făcut în Georgia", a avertizat, sub protecţia anonimatului, un oficial rus citat de Financial Times.

TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:
  • Clanul Cârpaci, de neoprit. Cum vor cei mai bogați romi să cotropească Timișoara
  • Cum se pregăteşte PDL să-l lase din braţe pe Predoiu
  • Cardiac în România. Mafia stenturilor se îmbogățește pe spatele bolnavilor disperați
TOP 3 ARTICOLE POPULARE:
  • LUX de PROST GUST. Imagini din PALATELE guvernanţilor din Ucraina | GALERIE FOTO / VIDEO
  • Cea mai scumpă autostradă din lume: Autostrada de la Soci. Ar fi putut fi asfaltată cu icre negre? | GALERIE FOTO / VIDEO
  • Cele mai SEXY FEMEI din lume. TOP 2014 | GALERIE FOTO