S-a deschis oficial sezonul CIREŞILOR ÎN FLOARE. La Tokyo / VIDEO

S-a deschis oficial sezonul CIREŞILOR ÎN FLOARE. La Tokyo / VIDEO

Sezonul cireşilor în floare s-a deschis oficial marţi la Tokyo. Spre bucuria japonezilor care merg împreună cu familia, prietenii şi colegii să sărbătorească acest eveniment anual în grădini şi parcuri.

Înflorirea cireşilor în Japonia este un adevărat eveniment. Sărbătoarea florilor de cireş, numita "hanami" („contemplarea florilor”), constituie o adevărată instituţie în Japonia. O sărbătoare care se desfăşoară în fiecare an, odată cu deschiderea florilor de culoare alb sau roz, ale cireşilor plantaţi din belşug în Japonia.

Minunăţia

Aceşti pomi, faimoşii "sakura", cum îi numesc japonezii, se caracterizează prin înflorirea rapidă şi căderea la fel de grăbită a petalelor. Această minunăţie efemeră sensibilizează japonezii, care s-au obişnuit să o celebreze de secole. În trecut, admirarea acestor frumseţi era un privilegiu al celor bogaţi, însă astăzi oricine se poate bucura de spectacolul colorat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit meteorologilor japonezi, citaţi de AFP, primii cireşi au înflorit „într-o  , zi frumoasă, cu temperaturi generoase”. „Cireşii înfloresc în acest an la Tokyo aproape la data medie”, a precizat un oficial al Agenţiei de Meteorologie, care a adăugat că evenimentul este un bun indicator pentru evoluţia anotimpului.

Înflorirea cireşilor în capitala niponă va atinge apogeul în aproximativ o săptămână, fiind mai avansată în vest şi mai târzie în nord. Cireşii înfloriţi fac fac parte din iconografia tradiţională japoneză. În perioada înfloririi lor,  japonezii transformă parcurile, grădinile şi chiar cimitirele unde cresc cireşi în mari suprafeţe de picnic.

<iframe src="//www.youtube.com/embed/VSbIHKs0gEQ" width="620" frameborder="0" height="418"></iframe>