S-a stins fulgerător un fost campion la rugby

S-a stins fulgerător un fost campion la rugby

Rugbiștii de 16 de ani de la Steaua au rămas fără antrenor. Corneliu Octavian - Luluș, cu îi spuneau toți sportivii - a căzut secerat în curtea casei sale, în cursul zilei de sâmbătă. Marți, urma să împlinească 67 de ani.

Corneliu Octavian a făcut parte din generația de aur a rugbyului românesc. De șapte ori camion național cu echipa Steaua, a fost medaliat cu argint la Campionatul European Internațional în edițiile 1978-1979 și 1979-1980. În anul 1982 i s-a conferit titlul de Maestru al Sportului.

De mulți ani pregătea echipele de juniori de la Steaua, cu convingerea că sportul cu balonul oval trebuie să renască prin performanță și că publicul român va umple din nou stadioanele ca în vremurile tinereții sale.  Considera ca ultima Cupa Mondială de seniori a avut un rol important în creșterea interesului pentru rugby în țara noastră și se bucura că tot mai mulți părinți își trimit copiii să facă sport.

Elevii săi de la CCS Steaua U16 au fost șocați când au aflat că antrenorul lor nu mai este și încă din cursul acestei seri s-au mobilizat ca mâine să meagă să prezinte condoleanțe familiei.

Ne puteți urmări și pe Google News