SCANDAL ÎN CELULĂ. Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de pușcărie, a stârnit mânia colegilor după ce a primit un pui la rotisor. Ceilalți deținuți vor și ei

SCANDAL ÎN CELULĂ. Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de pușcărie, a stârnit mânia colegilor după ce a primit un pui la rotisor. Ceilalți deținuți vor și ei

De câteva zile, Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași stă pe un butoi cu pulbere, iar deținuții au început să facă plângeri și solicitări pentru a beneficia de tratament mai bun din partea unității. Detaliu care a pus capac privește faptul că lui Relu Fenechiu i-a fost acordat dreptul de a primi mâncare gătita în celulă, iar pentru ceilalți deținuți acest drept este cu totul interzis.

Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare în ”Dosarul Transformatorul”, a fost cel mai invidiat în momentul în care a primit un pui la rotisor în celulî. Potrivit surselor BZI, puiul la rotisor ar fi fost adus prin intermediul magazinului din incinta penitenciarului. Detinuților nu le este permis să primească astfel de produse pentru că nu au frigider în cameră și nu pot fi păstrate în condiții normale. Mai mult, dacă ar primi un pui la rotisor prin pachetul de la familie, ar putea fi ascunse obiecte interzise înăuntru. Potrivit unui ordin al Ministrului Justiției din anul 2008, produsele alimentare care necesită tratament termic sunt interzise.

Fostul prefect la rotisor și plăcintă cu brânză și stafide

După ce a vazut ca Fenechiu poate primi astfel de produse, detinuții au început și ei să facă astfel de cereri. Primul care a făcut a fost deținutul Vasile Livadaru, fost condamnat pentru omor calificat. Acesta și-ar fi cumpărat un pui la rotisor din banii pe care i-a avut în contul pe care orice deținut îl poate avea. Numărul deținutilor care au cerut să beneficieze de mâncare gătită a început să crească după acest episod. Săptămâna trecută a venit bomba. Pe 29 august 2014, fostul prefect Radu Prisacaru a formulat și el o cerere de a primi pui la rotisor prin intermediul unei firme de catering. El a mai cerut orez fiert și plăcintă cu brânză și stafide. A explicat ca doreste sa cumpere aceste produse prin intermediul magazinului alimentar din curtea unitătii, iar banii să fie luați din contul lui. Cu privire la toate aceste aspecte, conducerea Penitenciarului de Maxima Siguranță Iași a refuzat să dea un răspuns categoric.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Ca urmare a adresei dvs. nr. 343 din 03.09.2014 prin care ne solicitați să vă punem la dispoziție anumite informații, suntem în măsură să vă comunicăm urmatoarele: în conformitate cu art. 13 alin. (8) din OMJ din 2008 persoanelor private de libertate le este interzisă primirea de produse alimentare care necesita încalzire, coacere, fierbere sau alte tratamente termice în vederea consumului. Având în vedere respectarea prevederilor legale în domeniu, detinutii nu necesita sa mai faca si alte cereri suplimentare în acest sens. În ceea ce priveste informatiile solicitate de dumneavoastra la punctele 4 si 5 din adresa, în conformitate cu Legea nr. 544/2001, acestea nu se încadreaza în categoria informatiilor de interes public", se arată în răspunsul trimis de reprezentantii penitenciarului catre reporterii BZI.