Editura Evenimentul si Capital

Scandal MONSTRU la Spitalul Malaxa. Managerul Florin Secureanu își UMILEȘTE angajații și ÎI ÎNJURĂ CA LA UȘA CORTULUI. Nereguli grave descoperite de jurnaliști

Florin Secureanu / Foto: Spitalulmalaxa.ro
Autor: | | 0 Comentarii | 2096 Vizualizari

Ziarul Gazeta Sporturilor a reușit să publicat mai multe informații despre un scandal bombă de la Spitalul Malaxa în care este implicat managerul Florin Secureanu. Acesta își umilește angajații, înjurându-i și tratându-i cu dispreț.

Conform jurnalistului de la GSP, Cătălin Tolontan, managerul spitalului Malaxa se folosea de o firmă-paravan pentru a deconta ilegal unele sume de bani. Aceste lucruri au fost confirmate de angajații spitalului. Ba mai mult, dacă subordonații săi făceau ceva greșit, Florin Secureanu îi înjura și își bătea joc de ei chiar pe holurile instituției.

"Bă idioato, eu sunt managerul, f****-n cap!" - se aude vocea managerului în înregistrările audio.

Un angajat de la Malaxa susține că managerul scotea zilnic între 2.000 și 3.000 de lei cash din casieria spitalului.

"În fiecare zi, managerul Florin Secureanu scoate între 2.000 și 3.000 de lei cash din casieria spitalului pe facturi tipărite de băiatul de la IT!" - a declarat un angajat al Malaxa, sursa a Gazetei.

Potrivit acelorași informații oferite de jurnaliștii de investigație, facturile firmelor-paravan ale managerului se fabricau în spital, iar ștampila era în sertar.

Se pare că Florin Secureanu se folosea de RYS Force Companu SRL pentru a retrage sute de mii de lei cash din spital. Prin această firmă el continua să retragă bani, deși instanța a decis în 2015 ca această firmă să fie dizolvată. În noiembrie 2016, ea ar fi fost radiată.

Iată cum spune unul dintre angajații Malaxa că se justificau banii.

“-Dar cum se justifică sume atît de mari de bani? Pe ce prestații?
(Omul dă din umeri) Ficțiuni. Tonere și reparații la imprimante. Consumăm mai mult toner decît NASA. Și în fiecare zi plătim reparații la imprimante sau calculatoare. Zilnic achităm două facturi de la RYS către spital. Iar asta, atenție e doar una dintre firmele prin care-și ia bani Secureanu!”, scrie Tolontan.

Într-un alt dialog cu unul dintre angajații de la Malaxa, jurnaliștii au aflat că managerul spitalului are foarte multe cunoștințe cu greutate și din această cauză nu a pățit nimic până acum.

-Dar ceea ce descrieți sînt fraude atît de ample și de vizibile că e foarte greu de crezut că nimeni din control nu le-a observat!
-Acum cîțiva ani a venit cineva de la primărie pe un pont fix. Era o cumpărătură absurdă făcută pentru manager cu banii spitalului, cum sînt multe. Au luat 10.000 de euro și inspectorii de la Primăria Capitalei au plecat mulțumiți. Am rămas și prieteni, le facem toate analizele rudelor gratis!

-Curtea de  Conturi?
-A, chiar acum e în control Curtea de Conturi. Doamna de la Curte e foarte drăguță. I-am făcut analize de 4.000 de lei. Înțelegeți.

-Întrebarea rămîne: de ce n-ați vorbit?
-Pentru că ne-a fost foarte teamă! Secureanu nu e oricine. Are foarte, foarte multe relații.  Cum credeți că a rezistat atît? A fost rezidentul lui Sorin Oprescu și i s-au dat mulți bani în mandatul fostului primar. Primarul Onțanu l-a sprijinit și el. E legat de oameni politici din multe partide. Vasile Blaga și Alina Gorghiu au fost amîndoi la lansarea unui centru de copii, care e făcut pe fundația lui personală în Vâlcea! Tot spitalul Malaxa achită și o parte grasă a cheltuielilor de acolo! E doctorand la Academia SRI, relații la Guvern, RAPPS, nu vă dați seama cîte favoruri face un director de spital din România.”

De asemenea, potrivit sursei citate, desi managerul spitalului Malaxa a acceptat initial dialogul, ulterior a aflat despre ce este vorba si si-a inchis telefonul.

MAI MULTE PUTEȚI CITI AICI
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate