Scandal monstru la televiziunea și radioul publice

Scandal monstru la televiziunea și radioul publice

Mai multe sindicate și organizații acuză conducerile TVR și SRR de nereguli la alegeri și grave derapaje.

Sindicatele fac apel către clasa politică să respingă candidaturile pentru C.A. al SRR din partea salariaților, dar și numirea celor doi președinți-directori generali ai Radioului și Televiziunii, deoarece aceste persoane au fost alese în urma unui proces electoral viciat, sau sunt controversate.

Luni, 16 iunie, Camerele reunite ale Parlamentului României vor vota componența noului Consiliu de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune, desemnându-i totodată pe cei doi președinți-directori generali ai Radioului și Televiziunii publice, Ovidiu Miculescu, respectiv Stelian Tănase.

Acuzații fără precedent

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-o „Scrisoare deschisă” semnată de principalele organizații profesionale și sindicale din domeniu, se arată că în Radioul Public a fost modificat Regulamentul de alegeri, salariaților nefiindu-le permis să sus țină candidați din afara instituției. Printre nereguli se semnalează și numerotarea buletinelor de vot, care „a permis administrației Radioului public să «controleze» aceste alegeri”.

În urmă cu câteva luni, și la Societatea Română de Televiziune s-a modificat Regulamentul pentru a împiedica candidaturile din afara instituției, iar reprezentanții salariaților nu se mai află în Consiliul de Administrație.

În comunicatul semnat de Mediasind se contestă și susținerea pe care o are, pentru un nou mandat, actualul președinte-director general, Ovidiu Miculescu. PDG este acuzat că a fost confirmat drept colaborator al fostei Securități și că a fost declarat incompatibil de către ANI și de către Curtea de Apel București. „În același timp, credem că este nepotrivită și susținerea lui Stelian Tănase pentru funcția de Președinte- Director general al SRTV. Acesta a avut un mandat de director general interimar cel puțin controversat”, se mai arată în comunicat. Angajații TVR au făcut o petiție online în care reclamă „cenzura din TVR“, abuzurile, dar și „prejudiciile grave aduse instituției”.