Scandal SEXUAL. Monica, FATA care a ZGUDUIT o ţară | GALERIE FOTO

Scandal SEXUAL. Monica, FATA care a ZGUDUIT o ţară | GALERIE FOTO

A obţinut diploma de master în psihologie socială şi a lucrat apoi în calitate de corespondent de ştiri...

Click aici pentru GALERIA FOTO Lucrurile nu s-au oprit aici, iar ea nici nu şi-a dorit să se oprească aici. Ea Monica, Monica Lewinsky, fata care a zguduit America în 1998 cu un scandal sexual ale cărui ecouri sunt departe de a se fi stins. „Oricâte legături s-a presupus, de-a lungul timpului, că a avut  Bill Clinton – şi iată, acum vine şi dezvăluirea celor de la Mirror şi nu numai că ar fi avut o relaţie amoroasă cu actriţa britanică Elizabeth Hurley, relaţia cu Monica rămâne de referinţă!”, comentează nu fără o notă de umor presa tabloidă americană.   Sat global de voyeurişti

Scandalul rochiţei albastre şi al trabucului din Biroul Oval de la Casa Albă - aşa cum a fost numit unul dintre cele mai mediatizate „evenimente” ale secolului XX. Relaţia dintre Bill Clinton şi Monica Lewinsky, a durat din noiembrie 1995 până în martie 1997, constând în mesaje telefonice, întâlniri şi partide de sex oral în Biroul Oval de la Casa Albă. „Relaţia preşedintelui american cu o stagiară de la Casa Albă a transformat lumea întreagă într-un sat global de voyeurişti care devorau emisiuni, reviste, ziare şi site-uri cu detalii personale din viaţa liderului SUA”, după cum notează analiştii americani.

Lovitura jurnalismului online

Ne puteți urmări și pe Google News

Imediat după ce Newsweek a oprit de la publicare dezvăluirea despre preşedintele Bill Clinton, The Drudge Report arunca pe Internet povestea Monicăi Lewinski, pe 17 ianuarie 1998 sub titlul "Newsweek omoară ştirea despre stagiara de la Casa Albă - Fosta stagiară, în vârstă de 23 de ani, relație sexuală cu preşedintele". A fost primul exemplu notabil de dezvăluire în new media. Drudge lansa pe Internet și transcrierea unor discuții telefonice ale Monicai Lewinsky, avute cu prietena sa Linda Tripp, angajată a Pentagonului.

Citiţi mai mult: Au un CORP perfect! SUNT invidiate de toate femeile şi dorite de toţi bărbaţii. Cum au reuşit performanţa asta | VIDEO & FOTO

În ziarele tipărite, știrea va fi publicată abia patru zile mai târziu, pe 21 ianuarie, Washington Post fiind primul. Cotidianul avea un standard de mentinut, datorat scandalului Watergate şi demisiei lui Richard Nixon din 9 august 1974. În a doua jumătate a lunii ianuarie a anului 1998, redacţiile presei tiparite aşteptau confirmări ale unor zvonuri, ca să poata da drumul dezvăluirii că preşedintele avusese o aventură cu o stagiară la Casa Albă. Newsweek intrase chiar în posesia unui dosar, dar ezita să publice informaţii neverificate. Însă Drudge nu a mai aşteptat şi, imediat după ce a publicat pe Internet înregistrarea convorbirii Monicai Lewinsky, scandalul a izbucnit. Specialiştii în media notează că, practic, anul 1998 a marcat apariţia "epocii de aur" a jurnalismului online.

Monica a dat o serie de interviuri după 1998, dar nu a oferit prea multe detalii. Afacerea Lewinsky l-a costat mai mult decât bani pe fostul şef de la Casa Albă: a fost acuzat de sperjur şi obstrucţionarea justiţiei. A fost nevoit să plătească 850.000 de dolari pentru a evita o acuzaţie de hărţuire sexuală şi a fost amendat  90.686 de dolari pentru fals in declaraţii. Totuşi, Clinton nu a fost obligat să părăsească Biroul Oval în urma scandalului.