Scandal URIAŞ în afacerea "Blocul procurorilor“ din Craiova

Scandal URIAŞ în afacerea  "Blocul procurorilor“ din Craiova

Gazeta de Sud face dezvăluiri uluitoare despre afacerile imobiliare derulate în Craiova de italianul Vincenzo Ioele (Emilio). Astăzi, jurnaliştii vorbesc despre războiul judiciar din spatele afacerii "Blocul procurorilor“ – imobil construit de o firmă controlată de Emilio în centrul orașului, pe terenul italianului Stefano Pizzingrilli. Miza în justiție este uriașă, cu atât mai mult cu cât în blocul de lângă Catedrala "Sf. Dumitru“ au cumpărat apartamente judecători și procurori DNA.

Afacerea "Blocul procurorilor“ seamănă foarte mult cu cea privind ridicarea altui bloc de locuințe, tot în centrul orașului, pe str. Romain Rolland nr. 1, care s-a transformat într-un dosar la DNA. Rețeta lui Emilio era aceeași: teren contra apartamente. Ulterior, el vindea către terți și apartamentele promise partenerului de afacere care deținea terenul de sub bloc (...). titrează GdS Craiova.

Procurori DNA Craiova, pe lista lui Emilio

Pentru a ajunge la povestea judiciară din spatele acestei afaceri imobiliare, vom face mai jos un scurt rezumat al celor prezentate până acum de GdS. În 2008, italianul Stefano Pizzingrilli a cumpărat prin firma sa (Luxury Real Estate) un teren de 1.140 mp în centrul orașului, lângă Catedrala "Sfântu Dumitru“.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prețul plătit pe teren a fost de 740.000 de euro. În 2013, pe terenul respectiv italianul s-a gândit să dezvolte în parteneriat un proiect imobiliar. Proiectul presupunea modernizarea unei locuințe existente pe teren (C1) și construirea de la zero a unui bloc cu demisol și două – trei etaje (C2). Omul de afaceri l-a găsit pe Vincenzo Ioele (Emilio), cu firma căruia (Grup International) a încheiat în aceeași zi (19 februarie 2013) o CONVENȚIE și un CONTRACT de superficie pe teren cu titlu gratuit, pentru toată durata lucrărilor de construire (19 februarie 2013 – 21 februarie 2015).

El i-a cesionat și autorizațiile de construire aferente, obținute în 2010. Lucrările urma să fie realizate pe cheltuiala proprie de firma lui Emilio. În schimbul lor, Emilio primea etajele I, II și III din blocul C2, iar Pizzingrilli rămânea cu demisolul, parterul și etajul I din blocul C1, precum și cu jumătate din demisol și parterul blocului C2.

Fiecare dintre părți putea să vândă prin ANTECONTRACTE imobilele care îi reveneau din această afacere. Lucrările nu au fost terminate la timp, termenul fiind prelungit de cele două părți prin ACT ADIȚIONAL, până la 21 februarie 2016. Între timp, Emilio a obținut pe numele firmei sale două noi autorizații de construire (continuare lucrări), apoi un certificat pentru finalizarea a 85% din lucrări, cu care a intabulat construcția la OCPI.

Ulterior, a început să înscrie în cartea funciară antecontracte de vânzare-cumpărare încheiate anterior, începând cu februarie 2014, inclusiv pentru apartamentele care îi reveneau partenerului Pizzingrilli. Despre toate dezvăluirile legate de afacerea "Blocul procurorilor“, puteţi citi AICI