Liderul senatorilor PSD îl contrazice pe Grindeanu și NU VREA procedură de urgență pentru Legea Grațierii | UPDATE

Senat
Autor: | | 1 Comentarii | 820 Vizualizari

Parlamentarii PNL și USR au protest la prima ședință a Senatului, în timp ce liderul de grup al USR a luat cuvântul la tribună care le-a transmis colegilor PSD și ALDE că nu le dorește calitatea de aleși, având în vedere OUG de modificare a Codurilor penale și legea grațierii.

UPDATE

Aprobarea în procedură de urgență a proiectului de lege pentru grațierea unor pedepse și a unor măsuri privative de libertatea fost respinsă de Senat cu 8 voturi pentru 0 abțineri. 99 împotriva procedurii de urgență.

Liderul senatorilor PSD, Șerban Nicolae, a contrazis dorința premierului Sorin Grindeanu de a trece prin Parlament în procedură de urgență legea grațierii.

"Astăzi în Bp am propus un calendar în ceea ce privește avizarea proiectului de grațiere și ordonanțele de urgență. Grupul PSD vă propune să aprobați avizarea calendarului până pe 14 februarie, dată la care va avea loc o ședință a Comisiei juridice pentru o primă dezbatere pe toate cele trei proiecte de lege, urmând ca până la 21 februarie să dăm raportul pe proiecte"

 Vlad Alexandrescu "Este vorba de legea grațierii pe care dl Grindeanu a vrut inițial să o producă prin OUG, dar după dezbatere și manifestații din stradă au ajuns azi în Senatul din România. E bine că acest lucru s-a întâmplat. Deci e vorba de o materie extrem de delicată. E o chestiune care necesită o atenție deosebită. Trebuie să vedem cine va fi eliberat. Consider că două săptămâni e inadmisibil de scurt. Solicit un termen de 60 zile",a spus Vlad Alexandrescu, moment în care senatorii PSD au vociferat în dezaprobare.

"Domnule Liviu Dragnea, senatori PSD și ALDE, prin acțiunea voastră politică eu nu vă doresc niciuna dintre aceste calități"a spus Alexandrescu, moment în care toți senatorii liberali și cei de la USR s-au ridicat în picioare și au început să bată cu pumnii în masă. Ei aveau afișe cu mesajele: "Tupeu de borfaș", "Noaptea ca hoții!" sau "Alegeri anticipate" și caricaturi cu Guvernul Grindeanu. 

Liderul grupului USR a fost întrerupt de șeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu care i-a cerut apoi secretarului să îi taie microfonul lui Vlad Alexandrescu.

"Luarea dvs de cuvânt nu se încadrează în ordinea de zi aprobată. Vă rog să tăiați microfonul, dl secretar general. Domnule senator vă rog să respectați regulamentul", a spus pe un ton răspicat Tăriceanu.

Pe ordinea de zi a ședinței a fost stabilirea componenței Biroului permanent și proiectul de lege al grațierii și cele două ordonanțe de urgență de modificare a legislației penale adoptate de Guvern, marți seară.

Plenul Senatului a votat, miercuri, Biroul permanent pentru noua sesiune, format din preşedinte, patru vicepreşedinţi, patru secretari şi patru chestori, cu respectarea ponderii numărului de senatori ai fiecărui grup faţă de numărul total de membri. 

Biroul permanent al Senatului, pentru prima sesiune a anului 2017, este constituit din: preşedinte - Călin Popescu-Tăriceanu (ALDE), vicepreşedinţii - Niculae Bădălău şi Claudiu Iulian Manda (PSD), Laura Iuliana Scântei (PNL) şi Mihai Goţiu ( USR), secretarii - Adrian Ţuţuianu şi Marian Pavel (PSD), Ionel Marcel Vela (PNL), Iustin Talpoş (PMP) şi chestorii - Doina Elena Federovici şi Paul Stănescu (PSD), Alexandru Pereş (PNL) şi Tanczos Barna (UDMR). 

Propunerile nominale pentru funcţiile de vicepreşedinte, secretar şi chestor repartizate au fost anunţate în plenul Senatului de către liderii grupurilor parlamentare, lista candidaţilor propuşi fiind supusă în întregime votului senatorilor, prin vot electronic secret. 

ALDE nu are altă funcţie în Biroul permanent decât cea de preşedinte al Senatului, în care a fost ales la începutul legislaturii Călin Popescu-Tăriceanu. 

Biroul permanent, cu o componenţă similară celei din decembrie 2016, a fost aprobat cu votul majorităţii senatorilor prezenţi. Au votat 110 "pentru" senatori, o abţinere şi un vot împotrivă. 
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro