Scandalul „Case pentru generali”. Dobrițoiu, mai aproape de condamnare

Scandalul „Case pentru generali”. Dobrițoiu, mai aproape de condamnare

Dosarul penal al celor 11 generali și comandori care au profi tat de legi pentru a-și lua ilegal case de la Armată a trecut de faza preliminară. Probele au fost administrate corect.

Generalul maior în rezervă Corneliu Dobrițoiu, fost ministru al Apărării, în prezent senator PNL, a primit recent un răspuns definitiv la multele contestații depuse cu privire la trimiterea lui în judecată, în dosarul supranumit „Scandalul case pentru generali”.

Instanța Supremă, în procedura Camerei preliminare - introdusă prin noul Cod de procedură penală, intrat în vigoare la 1 februarie 2014 - a respins toate cererile și excepțiile formulate de către cei 11 inculpați în dosar, inclusiv pe cele ale senatorului Corneliu Dobrițoiu. Acesta a contestat de multe ori atât probele din dosar, cât și legalitatea trimiterii sale în judecată, acuzând procurorii DNA. Iată că judecătorii Instanței Supreme au stabilit că instanța a fost sesizată legal. Ba, mai mult decât atât, a constatat că s-a desfășurat legal atât administrarea probelor, cât și efectuarea actelor de urmărire penală. Cu alte cuvinte, procesul acestora va începe în curând, inculpații având șanse mari să fie condamnați.

Profitorii unor legi

Ne puteți urmări și pe Google News

Generalul Dobrițoiu și mai mulți generali, comandori și colonei au fost trimiși în judecată de procurorii militari din DNA, în septembrie 2013, pentru că au luat ilegal locuințe de serviciu de la Armată. Ceilalți inculpați sunt: generalul de brigadă în rezervă Traian Pigui, fost șef al Direcției Domenii și Infrastructuri din MapN; generalul maior în rezervă Floarea Șerban, fost șef al Direcției Legislație și Asistență Juridică din cadrul MApN; generalul maior (r) Francisc Radici, fost șef al Direcției de Informații - MApN; generalul maior (r) Constantin Năstase, fost șef al Direcției Financiare - MApN; generalii (r) Sergiu-Tudor Medar și Gheorghe Rotaru, foști șefi al Direcției de Informații - MApN; comandorul (r) Gheorghe Gonciaruc; colonelul (r) Ionel Vizitiu; generalul de brigadă (r) Corneliu Duță, fost comandant al UM 02576 București, și plutonierul adjutant în rezervă Mihaela Matei. Cei 11 inculpați din dosar sunt profitori ai unei legi emise pentru rezolvarea cazurilor sociale din cadrul Ministerului Apărării Naționale (MApN), dar și pentru eliminarea discriminării militarilor, făcută prin Decretul-Lege 61/1990 (care nu dădea voie militarilor să cumpere locuințele pe care le dețineau cu chirie din fondul locativ de stat).