Editura Evenimentul si Capital

Scăpăm de tuberculoză în 2050. Guvernul a aprobat Strategia Națională de Control a Tuberculozei în România

Autor: | | 1 Comentarii | 107 Vizualizari

Actul normativ are ca scop reducerea incidenței și mortalității date de TBC prin îmbunătățirea serviciilor de prevenție, diagnosticare și tratament.

Cu toate progresele înregistrate în ultimii 12 ani, România este țara cu cea mai mare incidență a tuberculozei în cadrul Uniunii Europene (de patru ori peste media UE), având una dintre cele mai mici rate de vindecare și, corelativ, prezentând o creștere anuală a rezervorului de pacienți infecțioși, se arată în Strategia Națională de Control a Tuberculozei în România pentru perioada 2015-2020.
Strategia își propune ca obiectiv final asigurarea condițiilor pentru eliminarea tuberculozei ca problemă de sănătate publică în România, până în 2050.

Până în 2020 se urmărește: accesul universal la diagnosticare rapidă: diagnosticarea a cel puțin 85% din toate cazurile estimate de tuberculoză sensibilă și tuberculoză rezistentă multidrog: tratarea cu succes a cel puțin 90% din cazurile noi și a cel puțin 85% din retratamente:  tratarea cu succes a 75% din cazurile de tuberculoză rezistentă multidrog; reducerea ratei generale a mortalității cauzate de tuberculoză la mai puțin de 4,3 la 100.000 de locuitori: scăderea generală a incidenței bolii:  îmbunătățirea generală a capacității sistemului sanitar de a controla tuberculoza.
Incidența bolii era în 2013 de 72,9 cazuri la suta de mii de locuitori, iar numărul de decese era de 5,3. În același an 2013, numărul total de pacienți notificați.
Alte articole din categoria: Sănătate

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro