Scenariul HALUCINANT al lui Gușă. Cum se FOLOSEȘTE Ponta de Grindeanu și ce vrea să obțină

Scenariul HALUCINANT al lui Gușă. Cum se FOLOSEȘTE Ponta de Grindeanu și ce vrea să obțină

Cozmin Gușa a dezvăluit că majoritatea PSD-ALDE nu mai este autonomă în acest moment, iar moțiunea de cenzură a lui Dragnea nu va trece mai departe, pentru că deja peste 22 de deputați și senatori care vor vota împotrivă.

Consultatul politic a apreciat și că Victor Ponta urmărește, prin sprijinul acordat lui Sorin Grindeanu, să revină la cârma PSD. "Problema lui Liviu Dragnea este că s-a înconjurat de traseiști, oameni care își servesc doar liderul, nu partidul, care își urmăresc propriile avantaje și le negociază cu șeful de partid. Sunt oameni care au venit când partidul era la putere; nu sunt doar traseiști, sunt și agramați. Liviu Dragnea nu a făcut niciun efort să-și atragă oameni serioși, de la baza partidului", a explicat consultantul politic la Realitatea TV. 

SURSE - SURPRIZA DE PROPORȚII a echipei GRINDEANU: Lista nominală a celor 22 de parlamentari PSD și ALDE pe care se bazează Grindeanu la moțiunea de cenzură din Parlament

În opinia lui Cozmin Gușa, PSD se află în această situație delicată din cauza conducerii defectoase a partidului din ultimii ani. "Concluzia este că atât conducerea PSD cât și guvernarea au fost privatizate, la fel ca drumurile din Teleorman, din cauza lașității unor lideri. Această formă a PSD-ului de azi îl face total incompatibil pentru jocul extern. Liviu Dragnea nu se mai poate prezenta niciunde în Europa, SUA sau Israel, unde legătura a fost minată din cauza soților Pandele. În aceste condiții, chiar și speculațiile legate de Rusia pot să fie adevărate, nu am informații în acest sens, dar când ești atât de izolat, de disperat ca Dragnea, orice e posibil", a precizat fostul SGG al partidului social-democrat.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cum se va ieși din criză?

Cozmin Gușă făcut public un scenariu posibil de ieșire din criza actuală din  România.

"1. Moțiunea de cenzură pică; 2. Urmează demisia lui Dragnea care nu mai poate să rămână după această criză pe care a declanșat-o; 3. Continuarea guvernării: Guvernarea PSD va continua; 4. Convocarea congresului pentru alegerea unei noi conduceri a partidului;  5. Guvernarea merge bine, criza se va închide în acest fel normal, constructiv.

"În acest fel, o criză născută din frică de "cumanul" Dragnea, că așa îi place să spună în anumite contexte, se poate rezolva constructiv. Ulterior, PSD poate face un parteneriat instituțional pe politică constructivă, internă și externă, cu Iohanis pâna la începutul lui 2019, și apoi se merge la competiție în alegeri", a explicat Cozmin Gușă.

Gușă a făcut și o listă rapidă de potențiali candidați la posibilul congres care ar veni după demiterea sau demisia lui Dragnea:, Mircea Geoană, Ioan Rus, Ilie Sârbu, Vasile Dâncu, Miron Mitrea, George Maior, Sorin Moisă, Rovana Plumb, Mihai Chirica etc. Fiecare dintre aceștia este "mult peste ceea ce e azi Liviu Dragnea, și lista demonstrează că PSD are foarte multe resurse, dar este înfundat și furat de gașca de traseiști care mai sunt și agramați", a încheiat Gușă.

Cea mai lungă zi pentru PSD

Războiul început prin câteva declarații ale liderului PSD Liviu Dragnea, prin care își exprima nemulțumirea față de activitatea premierului Sorin Grindeanu, și intrat în faza acută prin retragerea sprijinului politic pentru prim-ministru, se mută, duminică, din forurile de partid în instituțiile statului. Și, dacă la nivel de guvern tabăra Grindeanu-Ponta pare să fi câștigat, prin aducerea celui din urmă la Secretariatul General al Guvernului și demiterea miniștrilor Dezvoltării și Internelor, la nivelul Legislativului lucrurile sunt departe de a fi clare.

Dezvăluire ŞOC în PSD. Presupusă RELAŢIE de RUDENIE în Guvernul României. Reacţia lui Victor Ponta

Parlamentarii PSD şi ALDE sunt convocaţi, duminică după-amiază, pentru semnarea, depunerea şi citirea moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu. Este nevoie de 116 semnături pentru depunerea moţiunii, întrucât, conform Constituţiei, moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de o pătrime din numărul total al senatorilor şi deputaţilor. În Parlamentul României sunt 464 de parlamentari, iar pentru a trece o moţiune de cenzură este nevoie ca aceasta să întrunească 233 de voturi pentru.  Potrivit site-urilor Camerei Deputaţilor şi Senatului, în ambele Camere PSD are 221 de parlamentari, iar ALDE 26 de parlamentari, în otal 247 de aleşi care fac parte din coaliţia de guvernare, scrie Agerpres. De cealaltă parte - partidele din afara arcului guvernamental - este PNL, cu 98 de parlamentari, USR, cu 43 de aleși, UDMR cu 30, PMP cu 26, iar minorităţile au 17 deputați. În plus, există 3 parlamentari neafiliaţi.

CEARTĂ ca în FILME între doi PSD-iși la TV: „Luaţi-vă de mână cu Grindeanu...”