Schimbări la vârful MADR, după plecarea forțată a lui Achim Irimescu

Schimbări la vârful MADR, după plecarea forțată a lui Achim Irimescu

George Turtoi, directorul general al Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), va prelua funcţia de secretar de stat din cadrul Ministerului Agriculturii (MADR), lăsată liberă de plecarea lui Achim Irimescu.

"Am înaintat premierului propunerea de numire în funcţia de secretar de stat a domnului George Turtoi, în prezent director general la APDRP. Am vrut să fie cineva din sistem, pe care să-l promovăm într-o funcie tehnică. Are toate cunoştinţele necesare şi toate abilităţile pentru a coordona ambele agenţii de plăţi şi autorităţile de management de la nivelul Ministerului Agriculturii şi de asemenea Direcţia de Politici Europene", a declarat Daniel Constantin pentru Mediafax.

Achim Irimescu va părăsi postul de secretar de stat în MADR de la 1 februarie. Pe site-ul instituţiei, Irimescu deja nu mai apare ca secretar de stat. EVZ a scris, citând surse din cadrul MADR, că plecarea lui Achim Irimescu din cadrul ministerului a fost motivată politic. Într-o intervenţie la B1Tv, tehnocratul a precizat că ministrul Daniel Constantin a fost forţat să îl înlocuiască din funcţie. CITIȚI ȘI:

  • Efectul criticilor lansate de Ponta: un specialist pleacă din fruntea Ministerului Agriculturii

Ca secretar de stat, Achim Irimescu coordona activitatea agenţiilor de plăţi din subordinea MADR, respectiv Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) şi Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP). Acestea gestionează fondurile europene pentru agricultură şi subvenţiile alocate pentru fermieri, atât cele plătite din bugetul naţional, cât şi cele puse la bătaie de Uniunea Europeană. Achim Irimescu se va alătura Direcţiei de specialitate a Comisiei Europene, începând cu luna februarie, au declarat pentru EVZ surse din cadrul Ministerului Agriculturii

Ne puteți urmări și pe Google News

În locul lui George Turtoi, în fruntea APDRP va fi avansat adjunctul său, Eugen Popescu, a mai precizat ministrul Daniel Constantin. CITIȚI ȘI:

  • CAP-urile lăptarilor sau drumul laptelui de la badea Ghiță la tanc
  • Măsuri cu iz electoral pentru ţărani: 15.000 de euro pentru gospodării
  • PNDR 2014-2020: Miliardele de euro puse la bătaie de UE îi fac pe fermieri să strângă rândurile