Editura Evenimentul si Capital

SCLAVIA modernă în Marea Britanie a ajuns la un nivel ȘOCANT, anunță Ministerul de Interne

secretarul britanic pentru Interne, Theresa May
Autor: | | 1 Comentarii | 798 Vizualizari

Un număr șocant de oameni sunt ținuți în condiții de sclavie în Marea Britanie, în timpurile moderne, afirmă secretatul britanic pentru Afaceri Interne, Theresa May, potrivit publicației Daily Telegraph.

Nu mai puțin de 13.000 de oameni din Marea Britanie sunt sclavi, de patru ori mai mult decât cifrele anunțate anterior, a dezvăluit oficialul de la Londra.

Într-un prim raport considerat științific, referitor la scara sclaviei moderne din Marea Britanie, Ministerul de Interne a anunțat că numărul victimelor era, anul trecut, între 10.000 și 13.000 de persoane. Sclavia modernă se referă la prostituție, angajați casnici și la muncile câmpului, precum și în fabrici și pe bărci de pescuit. 

Datele făcute publice de Centrul Național pentru Criminalistică și Trafic de Persoane estimau anterior, numărul acestor victime ale sclaviei, în 2013, la circa 2.744 de persoane.

Theresa May a spus că „scala abuzurilor este șocantă”.

Declarația a fost făcută la lansarea unei strategii guvernamentale care să combată sclavia modernă, obiectiv pentru care trebuie s-o reunoască în primul rând și să conștientizeze mărimea ei. „Scala estimată a problemei este șocantă și aceste statistici trebuie să ne arate încă o dată că este cazul să acționăm urgent”, a spus May.

Proiectul de lege privind sclavia modernă, care se află momentan în Parlament, urmărește să ofere tribunalelor din Anglia și Țara Galilor noi puteri, cu ajutorul cărora să protejeze oamenii care sunt traficați în interiorul țării și reținuți împotriva voinței lor. Scoția și Irlanda de Nord plănuiesc măsuri similare.

Subliniind importanța strategiei ce va fi pusă în practică de departamentele guvernamentale, agențiile și partenerii acestora, secretarul pentru Afaceri Interne a subliniat că, totuși, aceasta este doar „o parte a răspunsului”. 

Realitatea „sumbră” este că sclavia încă există în orașe mai mari sau mai mici și la țara, în toată lumea, inclusiv în Marea Briatnie, a explicat ea. 

„A sosit timpul pentru acțiuni concertate, coordonate. Colaborarea cu un număr mare de agenții și organizații partenere este importantă pentru a grăbi lupta contra sclaviei moderne în această țară și pe plan internațional, pentru a pune capăt suferințelor unor oameni nevinovați din întreaga lume”, a adăugat May. 

Potrivit ministrului, poliția de frontieră va avea echipe speciale la cele mai importante porturi și aeroporturi din țară, pentru a detecta potențiale victime, iar cadrul legislativ va fi întărit pentru a preveni infracționalitatea. 

Întrebat dacă strategia prezentată de guvern este suficientă, Aidan McQaude, de la organizația Anti-Slavery International, a spuus: „Dacă ieși dintr-o relație de exploatare, chiar dacă suferi din cauza ei, aici fiind inclusă munca forțată sau toate tipurile de violențe psihice, fizice sau sexuale, vei fi deportat. Aceste lucru, de fapt, dă putere explotatorilor fără scrupule. Și, sincer, protecția pe care o oferă guvernul nu merită hârtia pe care se chinuie s-o scrie, pentru a preveni această exploatare, din mnoment ce angajatorii au cea mai mare putere”.
Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate