Școli ca în Germania în Sectorul 3?

Școli ca în Germania în Sectorul 3
Autor: | | 2 Comentarii | 569 Vizualizari

Parteneriatul româno-german început în 2013 între Primăria Sectorului 3 București și Districtului Hamburg-Eimsbüttel din Hamburg a condus la lansarea proiectului educațional ”Școli ca în Germania”.

Conform declarițiilor Primarului Robert Negoiță, proiectul iși propune să ridice standardul unităților de învățământ din Sectorul 3, atât din punct de vedere logistic, prin modernizare și redotarea laboratoarelor școlare, cât și din punct de vedere al calității actului de învățământ. Prima unitate de învățământ  din Sectorul 3 care a beneficiat de acest program este fosta școala nr. 195, în prezent Școala Gimnazială ”Hamburg”, care a fost modernizată vara trecută. Conform declaratiilor Primarului Robert Negoită, modernizarea școlilor din sector va continua. Urmatoarea unitate de învățămant care va beneficia de acest program va fi stabilita în funcție de numărul de elevi înscriși.  
Analizând numărul de elevi înscrisi la Școala Hamburg și listele foarte lungi de așteptare, pare că părinții din Sectorul 3 sunt interesați de acest proiect. Un motiv în plus pentru popularitatea acestei școli este că, odată cu numele, a fost schimbat și profilul, fiind singura școală de stat din Sectorul 3 cu profil româno-german.  
Strategia Sectorului 3 propune un nou model de desfășurare al actului educațional care stârnește interesul cetățenilor, deoarece în România ultimilor ani au fost începute multe proiecte în zona educației, dar foarte putine au avut rezultatele așteptate.
Alte articole din categoria: Educaţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi