Scutaru: Deputaţii PNL din Comisia juridică vor lucra la o moţiune simplă pe tema proiectului legii graţierii

Scutaru: Deputaţii PNL din Comisia juridică vor lucra la o moţiune simplă pe tema proiectului legii graţierii

Liderul deputaţilor PNL, George Scutaru, a declarat miercuri că parlamentarii liberali jurişti vor începe să lucreze de săptămâna viitoare la o moţiune simplă pe tema proiectului legii graţierii şi amnistiei, pentru a determina Guvernul să-şi exprime punctul de vedere cu privire la acest proiect, blocat la Comisia juridică.

"Din punctul nostru de vedere, nu există voinţă politică reală din partea actualei majorităţi parlamentare de a tranșa spinoasa problemă a acestui proiect de lege pentru amnistie şi graţiere. Noi, liberalii, vom continua toate demersurile pentru a vedea care este punctul de vedere al Guvernului, pentru că sub diverse pretexte se tot amână dezbaterea care trebuia să fie organizată la Comisa juridică pe această temă. De săptămâna viitoare grupul nostru parlamentar din Camera Deputaţilor va mandata colegii din Comisia juridică să elaboreze o moţiune simplă pe tema legii amnistiei şi graţierii, astfel încât să forţăm Guvernul să vină în plenul Camerei să exprime clar care este punctul de vedere al Cabinetului Ponta III referitor la acest subiect", a spus Scutaru, citat de Agerpres, la finalul dezbaterii pe tema proiectului legii graţierii organizată de liberali la Palatul Parlamentului.

Liderul grupului PNL de la Cameră a adăugat că un argument în plus pentru respingerea legii graţierii ar fi că prin adoptarea ei ar scăpa de pedeapsă cei care se ocupă cu criminalitatea cibernetică.

"Mulţi din cei care au fost prinşi cu greu, în virtutea cooperării bilaterale dintre Poliţia Română şi FBI, ar putea beneficia de fapt de prevederile acestei legi şi ar lăsa un mare semn de întrebare şi asupra acestui aspect din cooperarea bilaterală", a mai spus Scutaru

Ne puteți urmări și pe Google News