Sea Hero Quest, jocul video care va ajuta la diagnosticarea demenţei

Sea Hero Quest, jocul video care va ajuta la diagnosticarea demenţei

Se fac noi descoperiri pentru diagnosticarea demenţei în faze incipiente. O echipă de cercetători de la un institut de cercetare al bolii Alzheimer din Marea Britanie au creat un joc video în acest scop.

Jocul este pus la dispoziţie în mod gratuit, iar datele înregistrate vor fi trimise şi analizate de către cercetătorii implicaţi în proiect. Utilizatorii jocului Sea Hero Ques trebuie să navigheze o barcă printre gheţari, iar înţelegerea modului în care oamenii navighează în medii 3D este importantă pentru că îndemânarea este adesea una din primele capacităţi pe care le pierd oamenii care suferă de demenţă, scrie Agerpres.

Concret, fiecare jucător va urmări misiunea unui marinar care retrăieşte memoriile tatălui său, iar pe parcursul traseului, va fi nevoit să se lupte cu o serie de creaturi marine.

Conform Agerpres, rutele pe care jucătorul le parcurge generează hărţi care arată cercetătorilor cum explorează utilizatorii mediile 3D. Scopul final este dezvoltarea unui nou set de teste de diagnostic prin care să se poată detecta momentul când utilizatorul începe să îşi piardă îndemânarea în navigarea spaţială.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Nu am întâlnit până acum ceva asemănător realizat în cercetarea asupra demenței", a spus Hillary Evans, director al organizaţiei Alzheimer's Research UK. ''Oferind comunităţii de cercetători acces la informaţii publice, de o asemenea anvergură, într-un timp atât de scurt este exact tipul de inovaţie necesar pentru deblocarea următoarei descoperiri în domeniul cercetării privind demenţa'', a mai spus Hillary Evans, citată de Agerpres.  

Jocul gratuit, Sea Hero Quest este dezvoltat în scop caritabil de către cercetători de la University College London şi de la University of East Anglia.

''Acest proiect oferă o şansă fără precedent de a studia modul în care mii de oameni din diferite ţări şi culturi navighează în spaţiu. Dacă punem informaţiile împreună putem avea o percepţie a felului în care demenţa se schimbă de-a lungul vieţii, dar şi alţi factori demografici'', a spus dr. Hugo Spiers de la UCL pentru BBC News, care a mai subliniat că jocul în sine nu reprezintă un test pentru demenţă.