Sebastian Bodu candidează independent la PE, dar nu pleacă din PDL

Sebastian Bodu candidează independent la PE, dar nu pleacă din PDL

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu a anunțat astăzi că va candida independent la alegerile europarlamentare din 25 mai, dar că nu va părăsi partidul pentru că nu e "traseist".

"Am luat decizia de a candida independent pentru un nou mandat de deputat în Parlamentul European", a anunțat Bodu pe Facebook. "Nu, nu am să plec din PDL, nu sunt un traseist. Eu sunt PD-ist, membru din anul 2002, am trecut prin multe împreună cu colegii mei pe care îi respect, pe care i-am ajutat şi de la care am primit ajutor şi nu sunt genul de om care îşi abandonează principiile indiferent de conducerea - efemeră până la urmă - a unui partid. Candidatura independentă este un proiect personal, separat de partidul în care activez ca simplu membru".

Bodu poate folosi în avantajul său faptul că dosarul Transferurilor în fotbal, în care s-au dat ieri condamnări cu exetutare pentru greii fortbalului românesc, a fost declanșat de el pe vreamea când era șeful ANAF. "S-au finalizat dosarele din fotbal. Nimeni nu mai ține minte că totul a plecat de la mine. Nici măcar propriul meu partid", scria ieri Bodu, pe Facebook. "Poate ar trebui sa candidez independent pentru un nou mandat. Ce ziceți? As putea să reinprospatez memoria electoratului? Că a propriului partid, cu siguranță nu. Dl. Blaga e preocupat de contractele ginerelui". PDL nu și-a definitivat încă listele pentru europarlamentare. Au fost stabilite doar primele patru locuri, pentru Theodor Stolojan, Monica Macovei, Traian Ungureanu şi Marian Jean Marinescu. Restul locurilor încă se mai negociază.

Ne puteți urmări și pe Google News