Sebastian Bodu îi cere lui Ponta să îl demită pe Blănculescu după ce acesta a criticat apartenența României la NATO

Sebastian Bodu îi cere lui Ponta să îl demită pe Blănculescu după ce acesta a criticat apartenența României la NATO

Numărul doi de pe lista PNȚCD pentru europarlamentare, Sebastian Bodu a făcut un apel la premierul Victor Ponta pentru a-l demite pe Ionel Blănculescu, unul dintre consilierii săi, după ce acesta a criticat apartenența României la NATO.

"Având în vedere recentele declarații iresponsabile ale consilierului dvs. onorific, Ionel Blănculescu, referitoare la inoportunitatea consolidării calității României de membru al NATO, vă solicit, în mod public, să renunțați la serviciile lui. Este inadmisibil ca, odată cu aniversarea a 10 ani de la aderarea României la NATO şi în contextul în care stabilitatea zonei noastre este ameninţată militar de o Rusie din ce în ce mai agresivă, un consilier al premierului să facă afirmaţii de o gravitate extremă la adresa la adresa singurului punct de sprijin al securității naţionale", a spus Bodu.

Sebastian Bodu a mai spus că afirmațiile lui Blănculescu sunt de natură să ridice semne de întrebare partenerilor occidentali față de NATO.

"Afirmația domnului Blănculescu, conform căreia consolidarea calităţii noastre de ţară membră a NATO ne transformă într-o "țintă perfectă pentru un atac militar", este de natură să ridice semne de întrebare în cancelariile aliaţilor noștri cu privire la angajamentul dumneavoastră ca premier, şi, implicit, al României, față de alianța politico-militară care ne garantează integritatea frontierelor. În cazul în care nu veți da curs acestei solicitări, vă atrag atenția că, implicit, validați afirmațiile consilierului dumneavoastră, punând România în situația de a fi privită ca un membru instabil. În acest context, vă aduc la cunoștință că ambasadorului nostru la NATO i-au fost deja solicitate explicații care l-au pus într-o poziție diplomatică mai mult decât jenantă. Nu uitați că Articolul 5 din Tratatul Nord Atlantic prevede nu doar dreptul unui stat membru de a fi apărat de toate celelalte ci, implicit, şi obligația de a participa la apărarea altuia, iar afirmațiile consilierului dumneavoastră vor fi, automat, interpretate ca o dezangajare a României, ce poate periclita solidaritatea care unește membrii NATO", a mai spus europarlamentarul Sebastian Bodu.

Ne puteți urmări și pe Google News