SECRETE de familie. Femeia supranumită FRUMUŞICA, terorizată de tatăl ei VITREG. Ce i-a făcut acesta în copilărie / GALERIE FOTO

SECRETE de familie. Femeia supranumită FRUMUŞICA, terorizată de tatăl ei VITREG. Ce i-a făcut acesta în copilărie / GALERIE FOTO

La vârsta de 11 ani apare într-o poză de Crăciun, în timp ce în spatele ei se află un bărbat cu o figură sumbră şi o ţigară în mână...

Click aici pentru Galeria Foto Fetiţa în vârstă de 11 ani din fotografie e actriţa Julia Roberts, iar bărbatul respectiv este tatăl ei vitreg, Michael Motes. Omul care a terorizat-o şi i-a tranformat copilăria într-un coşmar femeii supranumită „Frumuşica”.

Este deja de notorietate: sora vitregă a Juliei Roberts, Nancy Motes, a fost găsită moartă în locuinţa ei din Los Angeles. Lângă cadavrul femeii de 37 de ani a fost găsită şi câteva tuburi cu medicamente, iar cauzele aparente ale morţii ar fi o supradoză. Ceea ce s-a întâmplat a dat prilejul presei de a readuce pe tapet o mai „veche” poveste şi anume cea legată de tatăl lui Nancy, respectiv tatăl vitreg al Juliei.

Abuzurile la care îi suspunea

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu demult, reporterii de la The Daily Mail Online au scotocit în trecutul vedetei, descoperind cum copilăria şi adolescenţa Juliei au fost distruse de alcoolicul Motes. Deşi Julia a ales să nu vorbească niciodată despre acea perioadă, presa nu s-a putut abţine. Şi nici fratele ei, actorul Eric Roberts nu s-a putut abţine „să dea din casă”: a vorbit în mai multe interviuri despre abuzurile tatălui vitreg.

Totul s-a petrecut în localitatea americană Smyrna. Atunci când mama ei, Betty, s-a căsătorit cu Motes. Mariajul lor, început în 1972, a durat 11 ani şi s-a sfârşit, în 1983. În cererea de divorţ, Betty a invocat "tratamentul crud" la care a fost supusă ea şi copiii săi. Atunci cân au început să „răscolească” prin viaţa Julie, jurnaliştii de la Daily Mail au dat de Michael Motes. Este pensionar şi trăieşte în anonimat, în Marietta, o localitate din statul Georgia, situată la doar 20 de kilometri de casa în care a crescut Julia. Timpul şi-l petrece ca voluntar la biserica locală. Abordat de reporteri în legătură cu abuzurile la care îi supunea pe copiii săi vitregi, Motes a refuzat orice comentariu, precizând că va spune totul într-o carte!

Clar ca lumina zilei

Motes a fost tatăl Juliei de când ea avea cinci ani până la 16 ani. În '77, când a murit tatăl ei bun, Walter, ea avea doar 10 ani. Motes s-a dovedit a fi un alcoolic şi un ticălos. Eric Roberts: "Era clar ca lumina zilei că Motes era un ciudat. L-ai fi putut citi dintr-o mulţime de zece mii de oameni. Nu ştiu dacă s-a căsătorit cu mama pentru a fi în preajma copiilor, habar n-am. Dar, clar, căsătoria cu el n-a fost o decizie bună sau un lucru sănătos pentru copiii ei. Soţul mamei noastre m-a terorizat şi m-a abuzat şi mă tem că le-a abuzat şi pe surorile mele, Julia şi Lisa", a dezvăluit actorul într-un interviu. În cartea biografică "Julia: Viaţa ei", publicată în 2004, autorul, James Spada, a scris că „Julia se temea până la disperare de Motes”.