VIDEO. Cum funcționează ILEGAL Partidul Comunist Român. Au încercat să RACOLEZE studenți pentru UTC

VIDEO. Cum funcționează ILEGAL Partidul Comunist Român. Au încercat să RACOLEZE studenți pentru UTC

PCR n-a murit, PCR funcţionează în ilegalitate într-un sediu din Gara de Nord, aparţinând ceferiştilor. Evz a prezentat ieri situația într-un amplu articol. Astăzi vă oferim un material video care arată cum s-a încercat racolarea studenților jurnaliști pentru refacerea fostului UTC si prezintă alte informații interesante.

<iframe width="620" height="465" src="//www.youtube.com/embed/tJ3er2fJI5I" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Citiţi mai mult: EVZ.RO vine cu o nouă FAŢĂ. Plus un mod de utilizare mai facil Cei mai mulţi români sunt siguri că Partidul Comunist Român şi-a încheiat activitatea o dată cu revoluţia, dar spre surprinderea tuturor se pare că nostalgicii nu au abadonat ideea. În anul 2014, PCR e aceeaşi Mărie, dar cu altă pălărie. Membrii noi, practici vechi. După încercările eşuate de a se reconstitui legal, membrii partidului continuă să funcţioneze împotriva dispoziţiilor legale. Comuniştii de azi nu diferă foarte mult de cei din secolul trecut. Acelaşi ton, aceeaşi formulă de adresare, aceeaşi istorie falsificată pe care părinţii noştri au învăţat-o la şcoală. Ei nu se ascund foarte tare şi nu le este frică, sunt doar discreţi. Îi puteţi vedea la televizor când aduc omagii liderilor comunişti şi îi puteţi găsi foarte uşor pe internet. De la aceste puncte am pornit şi noi o anchetă. În biroul PCR sunt expuse toate simbolurile comuniste În urma accesării site-ului lor, le-am luat datele de contact şi un singur telefon a fost de ajuns să ne conducă la ei. Ne-am prezentat ca studenţi entuziasmaţi de regimul comunist şi ne-am arătat dornici să fim parte a noului PCR. Întâlnirea a fost fixată într-un loc extrem de aglomerat şi agitat: la Gara de Nord. I-am aşteptat pe "tovarăşi" la un fast-food. Petre Ignatencu (foto), alături de un alt tovarăş ne-au preluat şi ne-au spus să-i însoţim spre birourile lor, unde era mai linişte. Aşa am descoperit unde îşi desfăşoară activitatea şefii Partidului Comunist Român, varianta 2014: în clădirea Gării de Nord, în sediul sindicatului D.E.F (sindicatul care reuneşte salariaţii din doua filiale ale CFR SA, respectiv Electrificare CFR SA si Intervenţii Feroviare SA.). Ca să ajungi la biroul PCR trebuie să treci iniţial de nişte scări neluminate şi mai apoi de câteva gratii. Puţin tensionaţi, dar surprinşi de locul în care se găsesc să muncească discipolii lui Ceauşescu, am continuat drumul fără prea mult dialog. La intrare, Ignatencu se salută cu paznicul şi îi face semn că totul este în ordine. Spaţiul în care se ţin întâlnirile partidului este unul peste care timpul nu şi-a pus amprenta. Cum se deschide uşa, la loc de cinste stau steagul comunist cu simbolurile bine cunoscute, secera şi ciocanul şi steagul Republicii Socialiste România. Priveliştea te marchează în fază iniţială. Tot spaţiul, de la mese, televizorul de pe vremuri, nesul de odinioară şi chiar mirosul de vechi redau "Epoca de aur". TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • SONDAJ IRES: 31% dintre români vor vota cu Victor Ponta la prezidențiale. NUMELE SĂU A FOST INDICAT DIN PRIMA, FĂRĂ VARIANTE AJUTĂTOARE
  • PONTA vs ANTONESCU: Unde trebuie să meargă banii din acciză. Mai e posibilă reducerea CAS?
  • Cum ne-a demonstrat Mircea Diaconu că 50 de ani de comunism nu se pot șterge în 25 de ani de libertate

Erau agăţaţi când unul dintre tineri folosea telefonul La întâlnirea cu iz conspirativ se alătură alţi doi tovarăşi, unul tânăr şi altul mai bătrăn. Noi, studenţii comunişti luăm loc şi încep discuţiile. Niciunul dintre noi nu se simte încă comod. Cu toţii percepem o tensiune, semn că acceptăm tacit o situaţie la limita dintre legal şi ilegal. Comuniştii sunt atenţi şi precauţi. Toţi ne simţim analizaţi atent în fază iniţială, iar faptul că la un moment dat unul dintre bătrăni ia subtil o cheie şi se duce să închidă intrarea anexă este confirmarea situaţiei pe care o acceptăm. De altfel, membrii de partid devin agitaţi ori de câte ori vreunul dintre noi foloseşte telefonul mobil. Discuţiile încep direct şi aflăm cum stau lucrurile cu această formaţiune. Ni se explică cum PCR funcţionează sub un paravan legal, cel al Asociaţiei Scânteia. Primim formularele de adeziune la partid şi aflăm şi taxele pe care trebuie să le achităm : 10 lei la înscriere şi 5 lei pe lună cotizaţia de membru de partid. De asemenea primim si adeziunea la Asociaţia Scânteia, asociaţie care "ne ajută să funcţionăm mai eficient", după cum spune chiar Ignatencu. L-am întrebat pe tovarăş ce se întâmplă dacă nu reuşim să achităm taxa, dar a fost înţelegător şi ne-a spus ca putem rămâne datori o lună-două. După alte două minute, revine şi ne propune tuturor să ne facem o afacere cu tricouri cu chipurile liderilor comunişti, pe care să le vindem prietenilor, ca să avem şi bani de buzunar, dar şi pentru cotizaţie. Bineînţeles, totul sub egida Asociaţiei. De acum, începe şedinţa UTC. Uşor, dar sigur, ne bucurăm de simpatia lui Ignatencu care ne propune să înfiinţăm structura UTC Bucureşti, iar dacă lucrurile merg conform planului avem asigurat şi un loc în Biroul Executiv. Singura condiţie pe care ne-o pune este să fim mai puternici decât UTC Târgu Neamţ, semn ca Patidul are organizaţii în toată ţara. Conversaţia se prelungeşte şi asistăm la o adevărată lecţie de istorie falsificată. Invitația pe SMS la Adunareî Așa arată adeziunea la PCR, în care aspirantul „se jură” că nu a adus prejudicii morale, politice sau materiale mișcării muncitorești, socialiste sau comuniste

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Instanţa a refuzat înscrierea noului PCR

Andrei Nicolae Conform Sentinţei Civile Nr. 32 din dosarul 32824/3/2010, tribunalul apreciază că este neîntemeiată cererea de înregistrare a modificării denumirii petentului în Partidul Comunist Român, fiind contrară atât dispoziţiilor constituţionale cât şi prevederilor Legii siguranţei naţionale a României. În acest sens potrivit art.1 alin.3 din Constituţie, România este stat de drept democratic şi social în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor revoluţiei din Decembrie 1989 şi sunt garantate. De asemenea art.166 din CODUL PENAL condamnă propaganda împotriva statului totalitar cu închisoare între 6 luni şi 5 ani. TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Imagini care fac din Australia una dintre cele mai periculoase ţări| GALERIE FOTO
  • Viața la templul SHAOLIN. Cum se antrenează călugării pentru a deveni maeștri în arte marțiale | GALERIE FOTO
  • Cum arată trenurile de super-viteză din Japonia | GALERIE FOTO

Propaganda în favoarea statului totalitar Propaganda în vederea instaurării unui stat totalitar, săvârşită prin orice mijloace, în public, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi. Propaganda constă în răspândirea, în mod sistematic, sau în apologia unor idei, concepţii sau doctrine cu intenţia de a convinge şi de a atrage noi adepţi.

  • Tinerii comunişti cuminţi vor fi răsplătiţi cu excursii în Rusia

Germina Olteanu Ca îndoctrinarea să fie completă, primim şi Ziarul de orientare pro-comunistă "Scânteia", ziar care are coduri ISSN, semn ca este arhivat chiar şi de Biblioteca Naţională. Printre ideile evidenţiate de publicaţie se află şi crearea omului nou, supus regimului. În ultimele minute ale conversaţiei primim asigurări că toate autorităţile ştiu de ei şi că nu avem motive să ne îngrijorăm, iar dacă suntem cuminţi, graţie relaţiilor pe care şi le-au făcut prin participarea la diverse congrese internaţionale comuniste, vom fi răsplătiţi cu excursii in Rusia. Primim invitaţie la următoarea întâlnire: pe 29 martie, la Adunarea Generală care aniversează 4 ani de existenţă. Gata, asta a fost toată recrutarea. Să revenim la următoarea întâlnire cu buletinele în original, ca să devenim membrii ai PCR cu acte în regulă. Putem să mai aducem şi alţi prieteni. De fapt, la această întâlnire am primit dovezi că împotriva hotărârii judecătoreşti 32P din dosarul 32824/3/2010, care le interzice să folosească denumirea de Partidul Comunist Român şi dincolo de prevederile legale, PCR funcţionează, atrage noi adepţi şi face propagandă în favoarea sistemului totalitar. Nostalgici sau nu, "tovarăşii" continuă tradiţia de propagandă şi de promisiuni menite să îşi câştige adepţii din care să creeze "oamenii noi". În locul nostru, a celor patru studenţi (Gabriel Fereşteanu, Roxana Ciurtin, Germina Olteanu şi Andrei Niculae) care am realizat această anchetă, se pot afla şi alţi tineri care s-ar putea transforma din viitori domni în viitori tovarăşi. Petre Ignatencu, preşedintele PCR, varianta 2014 Petre Ignatencu este genul multilateral dezvoltat. Din CV-ul său aflăm funcţiile pe care le-a îndeplinit. Pe rând a fost antrenor, ramura popice; corespondent al ziarului Sportul; ofiţer în rezervă MAI; consilier la Consiliului Local al sectorului 3 pe listele PRM in anul 1992; jurist, dar şi şofer de taxi. În prezent este preşedintele mai multor asociaţii cu orientare procomunistă : Asociaţia Scânteia, Asociaţia de prietenie Româno-Rusă, Asociaţia "Che Guevara" – România şi Asociaţia de prietenie Româno- Venezueleană "Simona Bolivar". Este căsătorit şi are doi copii.