Şeful de cabinet al ministrului Comunicațiilor acuză “presiuni fantastice” din interiorul sistemului

Şeful de cabinet al ministrului Comunicațiilor acuză “presiuni fantastice” din interiorul sistemului

Mașina directorului de cabinet al ministrului Comunicațiilor, Sorin Mureșan, a fost vandalizată.

Modul care s-a acționat, foarte probabil cu o rangă, denotă în mod clar intenția de distrugere, iar contextul și poziția sa actuală duce cu gândul la acțiuni de intimidare, la posibilitatea de a fi deranjat anumite grupuri de interese care vor să transmită prin această acțiune un anumit semnal.

“Există tot felul de presiuni, directe sau indirecte ce se fac din interiorul sistemului, iar unele persoane, s-ar putea să treacă de limita morală și legală acceptabilă”, susţine Mureşan.

Specialistul IT Sorin Mureșan este cunoscut în zona sa natală, pentru activitatea în domeniul informaticii, dar mai ales pentru hobby-ul său mai puțin obișnuit: zborul. Cu cinci ani în urmă, zălăuanul și-a confecționat un avion, cu care a străbătut în lung și în lat Sălajul.

Ne puteți urmări și pe Google News

“În noaptea dinspre 24 spre 25 februarie, autoturismul personal mi-a fost vandalizat prin spargerea parbrizului cu un corp contondent greu, posibil o rangă. Acesta era parcat în Zalău, un oraș liniștit, în care nu știu să se fi  înregistrat agresiuni cu violență, iar modul în care a fost spart denotă clar intenție. Nu cred că a fost spart din greșeală”, ne-a declarat Sorin Mureşan.

El spune că incidentul a fost reclamat organelor de poliție din Zalău, dar “sincer nu am dorit să îl fac public. Din cauza discuțiilor unor colegi de serviciu această informație a ajuns la presă și din acest motiv am ajuns să avem acest dialog”.

Posibile motive ale agresiunii

Sorin Mureşan nu are certitudini despre motivul pentru care i-a fost vandalizat autoturismul, dar “în contextul actual în care cel puțin două din proiectele în care sunt implicat – Legea Securității Cibernetice și situația total incertă de la S.N.R. – Radiocom, unde sunt membru în Consiliul de Aministrație, sunt subiecte deosebit de sensibile, eu resimt aceste fapte ca pe o presiune. O presiune fantastică ce îmi amenință familia, mă amenință în mod direct pe mine, în speranța că mă voi speria și voi abandona. Transmit celor care se pretează la asemenea practici că nu am de gând să renunț. Sunt convins că voi reuși să îmi aduc aportul decisiv la realizarea tuturor proiectelor asumate. Legea Securității Cibernetice este într-o fază finală a consultării publice, și după operarea modificărilor convenite cu societatea civilă și a celorlalți actori interesați, vom propune către parlament o lege ce va apăra în primul rând cetățeanul și dreptul lui la proprietate fie ea și de natură electronică, precum și dreptul la intimitate.

La S.N.R., deoarece societatea trece printr-o situație deosebit de dificilă, suntem în faza de evaluare a situației actuale și găsirea celor mai bune soluții pentru depășirea actualei stări de criză. Avem în vedere eficientizarea managementului, reducerea cheltuielilor, dar și întroducerea guvernanței corporative în cadrul societății. Posibil să găsim și alternative viabile la proiectul WiMax, deoarece în alte țări acest proiect a fost închis, fiind considerat depășit.

Revenind la incidentul relatat, sper că organele statului abilitate își vor face datoria, să identifice și să ia măsuri asupra acelora ce înțeleg să își exprime în acest mod distructiv dreptul la opinie”.