ŞEFUL din Poliţia Română care are în subordine numai FEMEI

ŞEFUL din Poliţia Română care are în subordine numai FEMEI

Este şef în Poliţia Română şi are în subordine numai femei. Ioan Popescu are 52 de ani şi a lucrat la ţesătorie. Acum este şeful Postului de Poliţie din Săvineşti, judeţul Neamţ. Are în subordine patru agente. Cu două dintre ele se ocupă de aplicare legii în comună.

Este şef în Poliţia Română, dar şi peste patru femei pe care le are în subordine. Agentul şef Ioan Popescu este poliţist din anul 1989. De 22 de ani este şeful postului de poliţie din localitatea Săvineşti, judeţul Neamţ. Are în subordine patru femei şi niciun bărbat. Ultimul lui ajutor de şef de post era tot o femeie dar a trecut din corpul agenților în corpul ofițerilor şi a plecat, scrie Mesagerul de Neamţ.

Acum, o altă polițistă este în concediu de creștere a copilului și o a treia este detașată la IPJ Neamț. Pe 2 mai, însă, au venit la serviciu două tinere, din seria agenților recrutați din sursă externă. Amândouă sunt absolvente ale Facultăţii de Drept. Mădălina Ciocan are 26 de ani şi s-a întors acasă, la Piatra Neamț, după ce a lucrat ca jurist la o firmă din București. Ana Ramașcanu are tot 26 de ani și este pentru prima oară când lucrează, după facultate urmând un master în criminalistică și unul în probațiune.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ioan Popescu nu se sperie deloc la gândul că va trebui să țină toată comuna în frâu lucrând cu două începătoare. ”Eu sunt convins că nu vor fi probleme și va merge treaba bine. Le învăț ce au de făcut și se vor descurca. Toți am învățat la rândul nostru”, a declarat şeful de post.

Despre Ioan Popescu, jurnaliştii nemţeni scriu că a ajuns polițist după ce, mai întâi, a fost țesător. S-a născut la Moldoveni, pe 22 iunie 1965, și, după ce-a absolvit școala din sat, singura opțiune mai apropiată a fost Liceul textil Buhuși. Armata a făcut-o la Fetești, Ialomița, într-o structură antiteroristă. Atunci i-a intrat milităria în sânge și și-a dorit să lucreze în Ministerul de Interne. Avea nevoie de 2 ani în ”câmpul muncii” şi, ca să se poată înscrie la școala de subofițeri,  s-a angajat, ca țesător, la fabrica din Buhuși, unde a lucrat cot la cot cu femeile.

A fost admis la școala de subofițeri din Slatina în anul 1987, iar în 1989, era proaspăt polițist. A fost repartizat la Belcești – cea mai mare comună din județul Iași. După Revoluție, a fost mutat la Cândești, unde a lucrat 6 luni, iar de pe 19 ianuarie 1995 este șef de post la Săvinești.

De la înființarea sa, acum 50 de ani, Postul de Poliție Săvinești a fost condus numai de poliţişti cu numele Popescu. Primul șef de post a fost Chifor Popescu, un tânăr locotenent. Apoi, a fost şef Gheoghe Popescu. Din 1995, a venit rândul lui Ioan Popescu. Între cei trei șefi n-a fost nicio legătură de rudenie. Pur și simplu, s-a întâmplat să aibă același nume de familie și să conducă același post de poliție.