ȘEFUL FORȚELOR TERESTRE conduce ARMATA în LUPTA cu ZĂPADA ȘI VISCOLUL. Peste 7.000 de MILITARI MOBILIZAȚI pe „FRONTUL” DIN EST

ȘEFUL FORȚELOR TERESTRE conduce ARMATA în LUPTA cu ZĂPADA ȘI VISCOLUL. Peste 7.000 de MILITARI MOBILIZAȚI pe „FRONTUL” DIN EST

MApN a anunțat că ministrul apărării naţionale l-a desemnat pe şeful Statului Major al Forţelor Terestre (SMTF) să coordoneze acţiunile din zonele afectate de ninsori abundente. Generalul-maior Nicolae Ciucă este la prima „bătălie” importantă din calitatea sa de șef al SMTF, deoarece a preluat conducerea acestei structuri începând cu 7 ianuarie 2014.

Intrați în „lupta cu nămeții” încă de la declararea codului roșu, de duminica trecută, militarii Armatei Române continuă să se afle, alături de pompieri, jandarmi și polițiști, în zonele afectate de viscol. MApN a transmis că, azi dimineață, în judeţul Galaţi, la Lupele, militarii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată continuă să evacueze persoane care au nevoie de ajutor, iar la Pechea transportă şi se distribuie cetăţenilor alimente de strictă necesitate. În judeţul Brăila, La Făurei, şi în judeţul Buzău, pe DN 22 Râmnicu-Sărat – Brăila, continuă misiunile de deszăpezire. În judeţul Vâlcea, continuă acţiunile de deszăpezire a DJ 678 pe sectoarele Budeşti-Galicea-Olanu-Drăgoeşti şi Galicea-Stoileşti. De la începutul perioadei cu ninsori abundente, Ministerul Apărării Naţionale a executat, la solicitările autorităţilor locale, 64 de misiuni, cu circa 1300 de militari şi 136 mijloace tehnice. În zonele supuse codurilor de avertizare meteo, ministrul apărării naţionale a dispus măsuri pentru pregătirea pentru intervenţie a 6.700 de militari şi 1.000 de mijloace tehnice, în rezervă fiind pregătite, în zonele adiacente, 600 de militari şi 100 de mijloace tehnice. 240 de militari acţionează în zonele afectate de căderile masive de zăpadă

Peste 240 de militari cu 17 mijloace tehnice acţionează, în prezent, pentru ajutorarea persoanelor din zonele afectate de căderile masive de zăpadă.

La Măicăneşti şi Ciorăşti, în judeţul Vrancea, 100 de militari cu patru autocamioane deszăpezesc căile de acces, iar în localitatea Gemenele, din judeţul Brăila, militarii însoţesc o echipă ENEL care acţionează pentru remedierea defecţiunilor la reţeaua de distribuţie a curentului electric.

Ne puteți urmări și pe Google News

În judeţul Brăila, la Scorţaru Nou, şi în judeţul Vâlcea, la Glăvile, se acţionează pentru deszăpezirea căilor de comunicaţii.

18 militari din Brigada 10 Geniu, de la Brăila, cu 3 autocisterne şi un autocamion, transportă 60 de tone de motorină pe rutele Brăila-Făurei-Galbenu şi Brăila-Făurei-Jirlău, în sprijinul autorităţilor publice locale.

Militarii continuă acţiunile în localităţile Lupele şi Pechea (judeţul Galaţi), Făurei (judeţul Brăila) şi pe DN 22 Râmnicu-Sărat - Brăila (judeţul Buzău) şi DJ 678 (judeţul Vâlcea).