Șeful SPIONAJULUI din Ungaria: „Comunitatea maghiară din bazinul CARPATIC va deveni un subiect FIERBINTE în următorii zece ani!”

Șeful SPIONAJULUI din Ungaria: „Comunitatea maghiară din bazinul CARPATIC va deveni un subiect FIERBINTE în următorii zece ani!”

Janos Lazar, șeful comunității de informații de la Budapesta, a acizat România că duce o politică anti-maghiară, în spatele căreia a sugerat că se află Statele Unite.

În luna iunie, comisia pentru securitate din Parlamentul de la Budapesta i-a audiat pe șefii spionajului civil și ai celui militar, pe ministrul Apărării și pe șeful cancelariei prim-ministrului Viktor Orban, considerat după premier al doilea politician ca putere din Ungaria, scrie publicația maghiară Budapest Beacon, citată de cotidianul.ro.

Janos Lazar, șeful cancelariei premierului, este și șeful comunității de informații a Ungariei, spionajul fiind condus direct de Istvan Pasztor, fost atașat militar al ambasadei Ungariei la Washington.

În cadrul audierii sale în Parlament, Lazar a declarat că autoritățile române îi acuză pe etnicii maghiari de „infracțiuni închipuite” și că Ministerul Justiției de la București are o agendă anti-maghiară, menită să afecteze inclusiv libertatea religioasă a etnicilor maghiari. Lazar a acuzat Guvernul de la București inclusiv de o politică împotriva bisericilor maghiare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Lazar a subliniat că una dintre prioritățile spionajului maghiar o reprezintă bazinul carpatic și soarta comunității maghiare de aici, care, în opinia lui, va deveni un subiect fierbinte în următorii zece ani.

Fără a afirma direct, Janos Lazar a lăsat să se înțeleagă că în spatele acestei „politici anti-maghiare” a României se ascund Statele Unite:

„Știm că Statele Unite se implică activ în politica internă a României. Acum nu putem estima dacă activitățile (anti-maghiare ale României) sunt rezultatul colaborării cu Statele Unite, dar încercăm să înțelegem ce anume, ca să zic așa, se întâmplă acolo.”

Șeful comunității de informații maghiare a acuzat serviciile americane că au diseminat informații critice despre situația din Ungaria în presa străină, mai ales germană.

Lazar a acuzat România că, alături de Croația, boicotează deliberat construcția de conducte de gaze către Ungaria, afectând securitatea energetică a țării.

Șeful comunității de informații din Ungaria a declarat că este esențial pentru Budapesta să cunoască felul în care se iau deciziile în Uniunea Europeană, și a lăudat România și Slovacia pentru lobby-ul de succes pe care îl au la Bruxelles, tocmai din cauză că au o excelentă rețea de spioni bine angrenată la vârful UE.

O altă audiere interesantă a fost cea a ministrului de Interne, Sandor Pinter, care s-a plâns că Serviciul Național de Securitate aflat în subordinea sa funcționează peste capacitatea maximă, fiind copleșit de numărul mare de ordine judecătorești pentru interceptări de convorbiri și filaje, agenții fiind surmenați de numărul de ore suplimentare. Din acest motiv, ministrul Pinter a cerut suplimentarea personalului și mijloace tehnice mai performante.