Editura Evenimentul si Capital

Senatorul liberal Cristian Bodea cere demisia staff-ului de campanie. PLUS: Fuziune sub numele "Partidul Liberal"

14-05/cristian-bodea-465x390
Autor: | | 3 Comentarii | 516 Vizualizari

Senatorul liberal Cristian Bodea a cerut demisia conducerii staff-ului de campanie al PNL - Marian Petrache, Rareş Mănescu, Eugen Nicolăescu şi Dan Mihalache - pentru eşecul în alegerile europarlamentare.

"În PNL s-a trecut prea uşor peste rezultatele slabe şi campania dezastruoasă pe care am făcut-o la nivel naţional. Am tras gloanţe în aer, bani aruncaţi în vânt. Puteam scoate 20% cu o campanie inteligentă", a afirmat Bodea, într-o conferinţă de presă.

În opinia sa, campania nu numai că a fost împrăştiată, dar a fost din start greşită, urmând linia pentru care liberalii au fost acuzaţi - "aroganţi, când au ieşit de la guvernare" şi folosind tot un slogan "arogant" cu Eurocampionii, "de fapt patru doamne şi doi băieţi lângă nişte cupe de fotbal", precum şi alte acţiuni inutile - trecerea României la ora Europei, manifestul "prosperitate, naţiune, libertate".

Bodea a subliniat că a fost "o greşeală majoră" centrarea întregii campanii pe liderul PNL, Crin Antonescu, care, practic, a dus tot greul campaniei. "Ei s-au bazat doar pe imaginea lui Crin Antonescu, demonizat de PSD, şi pe munca aparatului de partid. Asta a fost toată strategia noastră de campanie, de fapt: să aducă Crin voturi şi să muncim noi în teritoriu să le aducem voturile. Ei au venit doar să dea mâna cu oamenii", a susţinut Cristian Bodea, citat de Agerpres. Din aceste motive, senatorul liberal consideră că toţi cei care au fost implicaţi în această campanie la nivel central, 'care au cheltuit banii partidului într-un mod aberant', care l-au 'demonizat pe Crin şi mai tare' trebuie să facă un pas în spate şi să plece de pe poziţiile pe care sunt.

Cristian Bodea a declarat că pentru revigorarea partidului în cele două mari bazine electorale liberale, Bucureşti şi Cluj, cere conducerii PNL demiterea lui Horia Uioreanu şi a Biroului Permanent interimar şi numirea Noricăi Nicolai ca şi preşedinte interimar la filiala Cluj.

Fuziunea sub numele PNL

Senatorul liberal Cristian Bodea consideră că fuziunea PNL cu PDL este o mişcare necesară, de realizat cât mai curând, reuniţi într-un singur partid care să se numească Partidul Liberal. "Fuziunea PDL şi PNL, n-avem de ales. Ori mergem împreună, ori vom rămâne nişte partiduleţe de buzunar pe partea dreapta. Fiecare are pete din trecut, dar dacă vrem să fim o alternativă la socialism, trebuie să trecem peste astea. Dar trebuie să treacă şi electoratul", a spus Bodea.

În ce priveşte denumirea noului partid, senatorul propune, având în vedere fondul comun - liberalismul - al celor partide, să se numească Partidul Liberal. "Când vine vorba de fuziune se pune, desigur, întrebarea care nume rămâne, dacă e nevoie de altul, dacă cele două branduri mai sunt viabile, rămâne de văzut în ce măsură se vor înţelege. Dar amândouă partidele se numesc, în primul rând, liberale. Pe lângă că unul este naţional, iar celălalt este democrat. Acum, toţi suntem naţionali şi democraţi. Nu are rost să ne mai ţinem de sintagme puţin anacronice. Partidul Liberal ar fi o denumire de compromis şi foarte potrivită. E adevărat că PDL are o istorie ca denumire, rămâne de văzut dacă dl. Blaga şi colegii lui vor putea trece peste orgoliul unui partid făcut de Băsescu şi vor dori să înceapă o construcţie pornind de la o bază cu rădăcini istorice şi serioase,Ț a declarat, pentru Agepres, senatorul Bodea.
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate