Editura Evenimentul si Capital

Senatul american sprijină Republica Moldova

14-06/senat-465x390
Autor: | | 0 Comentarii | 169 Vizualizari

Comisia pentru Relații Externe a propus Senatului Statelor Unite o rezoluție care să vină în sprijinul Republicii Moldova.

Printre constatările cuprinse în aceasta, se declară sprijinul guvernului SUA pentru aspirațiile democratice ale Republicii Moldova, și în special pentru efortul depus în procesul de asociere cu Uniunea Europeană. Totodată, Senatul american se arată sigur că Guvernul Republicii Moldova a depus toată munca necesară pentru a se conforma criteriilor stipulate în Acordul de Asociere, prin implementarea reformelor menite a asigura funcționarea statului de drept și lupta cu corupția.

Nu a fost trecută cu vederea nici menținerea trupelor ruse și a armamentului în regiunea transnistreană. Printre altele, Senatul american le cere autorităților Federației Ruse să-și îndeplinească angajamentele asumate în cadrul Summit-ului OSCE de la Istanbul din 1999

. Statele Unite punctează faptul că autoritățile Federației Ruse au interzis importul de vinuri moldovenești, în 2013, amenință că vor reduce furnizarea de resurse energetice către Republica Moldova, precum și vor implementa politici mai stricte în domeniul migrației, în special al forței de muncă. În această ordine de idei, Senatul îi solicită Federației Ruse să se abțină de la constrângeri economice împotriva Republicii Moldova și să nu sprijine separatismul.

Amintim că oficialii americani au declarat de mai multe ori susținerea Washingtonului pentru integritatea teritorială a RM, și procesul său de integrarea europeană.Tag-uri:

Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro