„Sensurile ascunse ale vieţii”, o nouă apariţie la Editura Trei

„Sensurile ascunse ale vieţii”, o nouă apariţie la Editura Trei

„Sensurile ascunse ale vieţii”, de Stephen Grosz, a apărut la Editura Trei, în colecţia Psihologia pentru toţi, în traducerea Aureliei Acasandrei.

Ce se ascunde oare în spatele comportamentelor noastre? Ce forţe tainice ne mână acţiunile de zi cu zi? Un bărbat nu reuşeşte să se implice în nicio relaţie amoroasă de lungă durată cu o femeie - să aibă el o orientare sexuală diferită? O femeie, deşi are toate semnele că partenerul îi este infidel, pare să nu poată observa ce se întâmplă chiar sub ochii ei - oare să fie chiar atât de naivă? Un tată îşi reneagă fiica atunci când aceasta se mărită cu un bărbat de altă religie - să fie convingerile sale religioase mai puternice decât dragostea faţă de propriul copil?

Povestirile din această carte ne deschid o fereastră nu numai spre lumea lăuntrică a protagoniştilor şi spre ceea ce se petrece într-un cabinet de psihanaliză, ci şi spre propria noastră viaţă, ce poate purta, la rândul ei, sensuri ascunse. A-ţi împărtăşi trăirile şi a asculta capătă astfel noi valenţe, capabile să ducă la o înţelegere profundă şi la schimbare. Ele sunt istorii de caz din experienţa psihanalitică a autorului, poveşti ale pacienţilor, redate într-un limbaj simplu, accesibil cititorului nefamiliarizat cu psihanaliza. Sensurile ascunse ale vieţii este o carte ce te captivează încă de la primele pagini.

O carte frumos scrisă şi plină de învăţăminte... o serie de capitole scurte, pătrunzătoare, care se citesc ca o combinaţie de Cehov si Oliver Sacks” - New York Time

Ne puteți urmări și pe Google News

Stephen Grosz este psiholog şi psihanalist. Lucrează cu pacienţi de mai bine de 25 de ani. De asemenea, este profesor la University College şi la Institutul de Psihanaliză din Londra.

Atunci când nu putem găsi o cale de a ne rosti povestea, povestea ne rosteşte pe noi, visăm aceste poveşti, dezvoltăm simptome sau ne vedem acţionând în feluri pe care nu le înţelegem. Uneori schimbarea vine nu pentru că ne propunem să ne vindecăm sau să reparăm relaţia noastră cu viaţa; uneori ne schimbăm când reparăm relaţia noastră cu pierderea, cu uitarea, cu moartea” - Stephen Grosz