Serialul „Westworld” abordează în episodul pilot: sexul cu roboţi şi despre violul unei femei robot

Serialul „Westworld” abordează în episodul pilot: sexul cu roboţi şi despre violul unei femei robot

Încă din episodul pilot al serialului „Westworld”, creatorii abordează un subiect controversat - sexul cu roboţi. Însă, în acest caz lucrurile se complică şi mai mult, deoarece în episod este violată o femeie robot de către un bărbat în carne şi oase. Unii futurişti au avansat ideea că până în anul 2050 oamenii vor face mai mult sex cu roboţi decât cu alţi oameni. Victima violului din „Westworld”, o tânără pe nume Dolores, este un robot care seamănă foarte mult cu un om. Deşi este o maşină, ea nu ştie acest lucru, deoarece conştiinţa sa sintetică a fost creată astfel de programatori. Dolores trăieşte o viaţă repetitivă, în care în fiecare zi face acelaşi lucru, într-un parc de amuzament.

Apare astfel o întrebare: este la fel de condamnabil un viol în care victima este un robot decât unul în care victima este o fiinţă în carne şi oase? Pentru mine, răspunsul e "Da, e la fel de condamnabil!”, dar cu siguranţă se vor găsi mulţi care să mă contrazică.

În fiecare dimineaţă memoriile sale sunt şterse şi o ia de la capăt. Astfel, robotul nu mai este traumatizat a doua zi de experienţa violului. În concluzie, Dolores nu are liberul arbitru. În „Westworld” să furi de la un robot sau să îl torturezi nu este ilegal şi nici imoral. Dar acest lucru face acţiunea atacatorului mai puţin condamnabilă? Iată o întrebare la care doar timpul şi modul în care societatea va evolua va putea răspunde, relatează go4it.ro.

Am putea afla răspunsul la aceste întrebări mai repede decât mulţi dintre noi ar putea crede. Producătorul de păpuşi pentru sex de lux  care au părţi de corp interschimbabile, temperatură a corpului, vorbesc "murdar”, au puls, se mişcă şi zâmbesc. Compania a anunţat şi un sistem de inteligenţă artificială care va fi implementat în produsele sale. Aceasta va fi implementată direct în păpuşi sau va putea fi experimentată în realitatea virtuală. 

Ne puteți urmări și pe Google News
Nu toată lumea este încântată de aceste predicţii. Profesorul de etică Dr. Kathleen Richardson se teme că sexul cu roboţi va genera atitudini misogine şi aşteptări sexuale nerealiste. Ea este iniţiatoarea unei campanii numită „Campanie împotriva sexului cu roboţi”, care cere interzicerea acestor practivi.