PUBLICAȚIILE NOASTRE:

Monden

SFATURI DE LA UN MASTERCHEF: Arome exotice în mâncarea de sărbători pentru gusturi incredibile

Autor: | | 0 Comentarii | 139 Vizualizari
Andrei Voica
Andrei Voica, ultimul câștigător al concursului, îi provoacă pe spanioli cu preparate îndrăznețe

În apropierea Paştelui, Andrei Voica, câştigătorul ultimului sezon Masterchef, a oferit pentru EVZ câteva sfaturi pe care cu siguranţă nu le veţi regăsi în cartea de bucate. Cheful, a cărui viaţă e strâns legată de Madrid, unde acum lucrează ca bucătar, spune că se regăseşte cu plăcere între trei ţări de gastronomie diferită ca inspiraţie. „Încerc combinaţii între România, Spania şi Japonia. Îmi place foarte mult să combin preparate tradiţionale din cele trei ţări şi să aduc un suflu nou la fiecare preparat, cum ar fi să mă joc cu sosurile japoneze. De exemplu: Miso, o fermentaţie de orez, orz, boabe de soia, sare, zahăr şi oţet ce stau în butoaie de lemn de la 3 luni la 12 luni sau chiar mai mult pe care îl folosesc la supe în general. Un alt sos pe care îl folosesc la cărnuri este sosul Hoisin. Ca un mic secret sau poate chiar truc, de doi ani de zile ung cu acest sos pulpa de miel pe care în fiecare an de Paşte o introduc la cuptor în oală de pământ. Îmi place să mă joc cu aromele puternice, dar să le şi stăpânesc, să nu fie foarte intense. De exemplu, cozonacilor de Paşte îmi place să le dau o aromă de cardamom şi tonka, iar la vestitul nostru drob îmi place să mă inspir din Maroc şi aduc mai multe condiment, preccum Ras el Hanout şi îmbunătăţesc drobul cu arome marocane”, spune Andrei Voica.

Alte ponturi pentru mâncarea de sărbători pot fi :

● Să se folosească un termometru pentru carne, astfel încât să nu fie nevoie să tăiaţi o bucată din friptură pentru a verifica dacă e gata.

● Lăsaţi friptura să se odihnească înainte de a o tăia, pentru a permite sucurilor să se aşeze – cel puţin 15 minute.

● Dacă vi se pare că nuca are un gust amărui în cozonac, mai bine opăriţi-o înainte cu lapte clocotit.

● Nu deschideţi uşa cuptorului în primele 20 de minute când coaceți cozonacii, e posibil să nu mai crească conform aşteptărilor.

● E posibil de multe ori ca brânză pentru pască să aibă mult zer, în urma amestecului cu ouă şi stafide să capete un aspect şi mai moale. Un sfat pentru asta e adăugarea în mix a unei mici cantităţi de griș, pentru a se lega mai bine.


Tag-uri: Andrei Voica, evz, Masterchef, Ras el Hanout, sfaturi
În lipsa unui acord scris din partea Evenimentul Zilei, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului SFATURI DE LA UN MASTERCHEF: Arome exotice în mâncarea de sărbători pentru gusturi incredibile.




SPUNE-TI PAREREAAcum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Cele mai distribuite articole similare

Libertatea

RTV

WOWbiz

B1

Ziare.com

Unica

Capital

Fanatik

Alte articole EVZ pe aceeasi tema

spune-ti parerea Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>





Pentru a instaura un cadru civilizat de discuţii, de eliminare a "postacilor" de partid sau a celor plătiţi ca să blocheze un articol civilizat, am adoptat următoarele soluţii, în privinţa comentariilor:
  • 1) Moderarea comentariilor lăsate în formularul de la finalul articolelor o dată la o oră – în acest caz, comentariile nu vor apărea instant.
  • 2) Postarea instant a comentariilor lăsate prin intermediul contului de facebook – în acest caz comentariile vor fi postate imediat. Puteţi să vă faceţi cont de Facebook aici.
Orice critică este acceptată pe site-ul evz.ro, cu condiţia păstrării unui limbaj civilizat, toate aceste măsuri fiind şi în sprijinul celor interesaţi să-şi expună punctele de vedere fără a mai fi hărţuiţi.
Sperăm că veţi înţelege adevărata valoare a demersului evz.ro şi vă veţi asuma responsabilitatea alături de noi.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul EVZ.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

CITEŞTE Şi