Editura Evenimentul si Capital

Silk on Skin - Arta iese la plimbare prin oraş

Autor: | | 0 Comentarii | 124 Vizualizari


Vezi galeria foto:

V-aţi gândit vreodată ce s-ar întâmpla dacă tablourilor din muzee le-ar fi date picioare şi ar ieşi la plimbare pe bulevard? „Arta iese la plimbare prin oraş”, ar putea titra orice ziar ca să scoată ştirea în evidenţă. Ei bine, cineva a avut ideea aceasta.

Oil on Canvas | Silk on Skin sunt primele colecţii ale designerului Andreea Buga, un omagiu adus artistei Alma Redlinger, unul dintre pictorii promovaţi de către laboratorul cultural ARGO ART. Fiecare piesă Oil on Canvas | Silk on Skin poate fi un personaj imaginar din lucrările Almei Redlinger adus de Andreea Buga în plin secol XXI, o continuare a ceea ce a început pictoriţa şcolită pe băncile lui M.H. Maxy. Andreea Buga  a imprimat fragmente din picturile Almei Redlinger  pe eşarfe sau bluze din mătase, permiţând privitorilor să vadă de aproape urmele pensulei şi vibraţia culorilor. Nefiind vorba de o reproducere a întregii compoziţii, atenţia e atrasă pe detalii, pe  acordurile nuanţelor, mai luminoase sau mai umbrite, mai calde sau mai reci, făcând să retrăiască stări sufleteşti subtile trăite de artistul creator. Familiarizarea din mers cu arta adevărată are bătaie lungă, şlefuind cu timpul gustul personal.

Poţi privi un tablou, dar nu poţi păstra momentul. Eu am vrut să păstrez clipa pentru femeile care simt mătasea ca parte din eleganţa şi atitudinea lor, care simt pe piele frumuseţea. Prima mea colecţie este ideea decupată din tablourile Almei Redlinger, alaiul florilor printate direct pe mătase.  Reprezintă spiritul artei contemporane aplicat prin creativitatea designului vestimentar

” - Andreea Buga

Adina Nanu mărturisea că astăzi „Prea puţini tineri se mai duc în muzee de artă să se reculeagă şi să-şi regăsească legăturile cu armonia universală. Şcolile, chiar dacă îi iniţiază, nu-i antrenează să comunice constant cu artele vizuale ca şi cu muzica simfonică. Şi atunci de ce se nu iasă tablourile pe porţile muzeelor ca să-şi pună amprentele pe hainele trecătorilor prea grăbiţi?”

Tablourile artistei contemporane Alma Redlinger pornesc astfel într-o călătorie prin Bucureştiul artistei, ce se materializează în două colecţii distincte – una cu piese casual – Fancy Canvas, din mătase secondată de jerseuri şi bumbac şi cealaltă cu piese elegante – Impressive Silk, în care mătasea are rolul principal. Adăugând faldurile mătăsii imprimate la imaginea personală, aceasta iradiază ceva din bucuria cu care Alma Redlinger a vibrat pictând o floare sau o frunză, zâmbitoare, visătoare sau uşor melancolică, învăluitoare ca un parfum.

Întreaga colecţie ce cuprinde 48 de piese  poate fi achiziţionată de pe siteul www.andreeabuga.ro şi de pe www.molecule-f.com. Andreea Buga a absolvit Universitatea Naţională de Arte, cu un masterat în Design, în anul 2007, iar din 2008 a devenit partener şi designer la ARGO ART.
Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate