Simona Halep a evoluat FABULOS şi a învins la Doha! Ea va urca încă un loc în ierarhia mondială

Simona Halep a evoluat FABULOS şi a învins la Doha! Ea va urca încă un loc în ierarhia mondială

Constănţeanca a câştigat aseară turneul de la Doha, după ce a învins-o în finală pe germanca Angelique Kerber, şi va urca încă o poziţie în ierarhia mondială!

Românca Simona Halep, cap de serie numărul 7 şi locul 10 mondial, a câştigat ieri turneul de tenis de la Doha (Qatar), turneu de categorie Premier 5, dotat cu premii în valoare de 2.440.070 de dolari. Halep a învins-o într- o finală fără istoric, cu scorul de 6-2, 6-3, după o oră şi şase minute de joc, pe sportiva germană Angelique Kerber, cap de serie numărul 6 şi locul 9 WTA. A fost a treia victorie la o jucătoare din top 10 la acest turneu, după Errani şi Radwanska. Aceasta e cea de-a şaptea victorie a Simonei în circuitul WTA şi prima la o competiţie de categorie Premier 5. Pentru victoria de la Doha, Simona Halep a primit 441.000 de dolari şi 900 de puncte WTA. Simona nu i-a dat aseară vreo şansă nemţoaicei Angelique Kerber. "Trebuie să încep meciul agresiv şi, poate, dacă asta nu va funcţiona, voi schimba din nou tactica, aşa cum am procedat azi. Însă trebuie să îmi fac jocul", anunţa înainte de meci Simona Halep. Constănţeanca s-a ţinut de cuvânt! Simona a început agresiv şi a ţinut ridicat ritmul partidei până la final. Kerber a încercat în două rânduri să revină, dar Simona Halep a pus-o de fiecare dată la respect, bifând un succes categoric. "Sincer, nu credeam că voi câştiga aici, la Doha. Am jucat însă cu plăcere şi, iată, am câştigat! Acesta e unul dintre cele mai bune momente din viaţa mea", a declarat, la finalul meciului, Simona Halep, care a fost susţinută din tribune de o mulţime de români, printre care şi părinţii săi! Victoria de la Doha îi prilejuieşte Simonei Halep urcarea pe locul 9 în ierarhia WTA! Românca a mai câştigat în circuitul WTA turneele de la Nürnberg, s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia, toate şase în 2013. "Nu ştiam ce să-i mai fac" Succesul de ieri a fost anunţat de evoluţia fantastică a Simonei din semifinale, când românca a trecut de poloneza Agnieszka Radwanska, cap de serie numărul 2 şi locul 4 WTA, cu 7-5, 6-2! În primul set, Simona a fost condusă de poloneză cu 5-2. A fost momentul în care parcă s-a trezit şi a câştigat următoarele opt game-uri! La final, Agnieszka Radwanska era uluită. "A reuşit lovituri incredibile, de nicăieri. Nu ştiam ce să mai fac pentru a cîştiga punctele, pentru că era peste tot", a spus Radwanska la final.

După victoria de la Doha, Simona va urca pe locul 9 WTA, urmând să o depăşească pe italianca Sara Errani, pe care a învins-o în sferturi. LIVE Halep - Kerber 6-2, 6-3!!! SETUL 1 - serveşte Kerber. - Simona debutează SUPERB, cu un break la zero! Are 1-0! - Simona îşi valorifică serviciul şi are 2-0!!! - Kerber o imită! 2-1! - game la zero câştigat de Simona, care are 3-1! - serveşte Kerber. Simona anulează o minge de game. E cel mai disputat game al partidei de până acum. Simona reuşeşte un nou break şi are 4-1! - Simona Halep evoluează cu o dezinvoltură incredibilă!!! - serveşte Simona! Şi face 5-1!!! -serveşte Kerber. Simona salvează două mingi de game. în cele din urmă se impune Kerber. E 5-2 pentru Simona! - serveşte Simona. Kerber dă impresia că îşi revine. Are de trei ori minge de break, dar Simona salvează de fiecare dată. Simona are avantaj! Şi câştigă primul set!!!! 6-2!!! SETUL 2 - Kerber câştigă pe serviciul său şi are 1-0... - Kerber îi face viaţa grea Simonei, dar românca reuşeşte să-şi câştige serviciul: 1-1! - nemţoaica revine şi are 2-1... Simona câştigă pe serviciul ei: 2-2! Setul 2 pare mult mai disputat. - serveşte Kerber. Simona evoluează bine! Are două mingi de break! Kerber le salvează, însă! Simona câştigă în cele din urmă game-ul!!! Şi are 3-2! Şi urmează la serviciu! - Simona are de furcă cu adversara sa! Kerber se agaţă de orice punct. În cele din urmă, Simona câştigă şi are 4-2!!! - serveşte germanca şi punctează: 4-3 pentru Simona. - serveşte Simona Halep. Şi face 5-3! - serveşte Kerber. Simona e la un game de meci! Are minge de meci!!! - meciul se încheie cu o dublă-greşeală a nemţoaicei! 6-3!!! VICTORIE HALEP!!! În semifinale a trecut de Agnieszka Radwanska "A fost un turneu incredibil pentru mine. Am jucat foarte bine în această seară. Când eram condusă cu 5-2 în primul set mi-am spus că nu mai am nimic de pierdut, astfel că am schimbat tactica. Jucam tot agresiv, dar mai inteligent. Sunt foarte mulţumită de prestaţia mea", a spus Halep.

Simona Halep le-a mulţumit celor care au susţinut-o sâmbătă din tribună. "Au venit mulţi oameni în seara asta ca să mă susţină. Au venit în fiecare zi şi îmi place să am susţinerea lor. Familia mea şi prietenii mei apropiaţi sunt de asemenea aici. Vreau să le mulţumesc pentru susţinere şi să le spun că vreau să vină şi mâine", a menţionat Halep.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ea a vorbit şi despre adversara din finala de duminică: "Angelique Kerber este o jucătoare foarte bună. Trebuie să încep meciul agresiv şi poate dacă asta nu va funcţiona voi schimba din nou tactica, aşa cum am procedat azi. Însă trebuie să îmi fac jocul".

Jucătoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numărul 7 şi locul 10 WTA, s-a calificat aseară în finala turneului de categorie Premier 5 de la Doha (Qatar), dotat cu premii de 2.440.070 de dolari, după ce a învins-o, scor 7-5, 6-2, pe sportiva poloneză Agnieszka Radwanska, a doua favorită.