Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele de la Australian Open

Simona Halep a ratat calificarea în semifinalele de la Australian Open

Românca Simona Halep, cap de serie numărul 11 şi locul 11 WTA, a dat piept în această noapte cu slovaca Dominika Cibulkova, locul 24 WTA, în sferturile de finală la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. Meciul n-a avut istoric, slovaca impunându-se clar.

Partida disputată pe „Rod Laver Arena” a fost la discreţia slovacei Dominika Cibulkova, care s-a impus, INCREDIBIL, cu 6-3, 6-0!!! Simona nu a găsit antidot jocului exact şi foarte agresiv al slovacei, care a lovit puternic şi plasat din toate poziţiile. Cibulkova a stat pe fundul terenului de unde a supus-o pe Simona unui adevărat tir de artilerie. Simona a lăsat la un moment dat impresia că poate reveni în meci, dar a fost spulberată de Cibulkova. LIVE     Simona Halep - Dominika Cibulkova - a început meciul! SETUL 1 - Cibulkova serveşte prima - 1-0 pentru Cibulkova; serveşte Simona. 2-0 pentru slovacă... Simona intră ceva mai greu în meci... Slovaca reuşeşte primul break al partidei... - 3-0 pentru Cibulkova... - Simona câştigă primul break! La "zero"!!! - Simona are două mingi de break! Le pierde însă... şi pierde game-ul... E 4-1 pentru Cibulkova... - 4-2 pentru slovacă; Simona şi-a câştigat cu greu serviciul. - 4-3! Break reuşit de Simona, dar Cibulkova a făcut două duble-greşeli! - mingi noi! - Simona serveşte; prima minge e câştigată după un schimb fantastic de mingi! - 5-3 pentru slovacă; a reuşit un nou break... Cibulkova serveşte pentru set... - 6-3... după 34 de minute de joc... - Simona face cu greu faţă loviturilor extrem de puternice şi de pline plasate ale slovacei şi jocului foarte agresiv al acesteia... SETUL 2 - Cibulkova începe cu un break... 1-0 pentru slovacă... - 2-0 pentru slovacă... se îngroaşă gluma... - încă un break pentru Cibulkova... slovaca are 3-0 în setul 2... - 4-0 pentru Cibulkova; Simona e foarte nervoasă... Nu reuşeşte să contracareze jocul exact al slovacei... în plus, greşeşte... meciul pare pierdut... - 5-0 pentru Cibulkova... INCREDIBIL... - 6-0... Şi MECI pentru Cibulkova! - meciul a durat fix o oră.

A învins-o pe Jankovici Halep s-a calificat în sferturile de finală la Australian Open, după ce a învins-o ieri în optimi, pe Jelena Jankovici (Serbia - locul 8 WTA), scor 6-4, 2-6, 6-0.

Pentru Simona acesta a fost primul sfert de finală la un turneu de Grand Slam. Ea a avut ocazia de a egala cel mai bun rezultat al unui român la turneele de Grand Slam în ultimii 33 de ani, calificarea în semifinale, performanţă reuşită de Irina Spîrlea în 1997, la US Open.

Ne puteți urmări și pe Google News

Doar trei românce s-au calificat în semifinalele unui Grand Slam la simplu, de-a lungul timpului: Virginia Ruzici de două ori, în 1978, când a câştigat turneul de la Roland Garros, şi în 1980, când a pierdut finala aceleiaşi competiţii, în faţa americancei Chris Evert, Florenţa Mihai, finalistă în 1977 tot la Roland Garros, meci pierdut la Mima Jausovec (Iugoslavia), şi Irina Spîrlea, învinsă în 1997, în penultimul act al US Open de Venus Williams.