Simona Halep, primul succes pe iarbă în 2015

Simona Halep, primul succes pe iarbă în 2015

Tenismena constănțeancă a acces, ieri, în turul al treilea al turneului de la Birmingham, competiție în care este principala favorită

Simona Halep, ocupanta locului 3 în clasamanetul mondial, a înregistrat, ieri, prima sa victorie pe iarbă. Calificată direct în turul secund al întrecerii dotată cu premii totale în valoare de 731.000 de dolari din Marea Britanie, tenismena „tricoloră” a dispus în minimum de seturi de britanica Naomi Broady, locul 208 WTA, cu scorul de 6-4, 6-2.

„Mă simt încrezătoare”

Beneficiară a unui wild-card, Broady nu are nicio performanță notabilă în circuitul WTA. În primul set, Halep a avut de suferit de pe urma serviciului puternic trimis de adversara sa, dar pe parcurs experiența româncei a ieșit la suprafață. Simona participă, în premieră, la acest turneu, iar după prima sa partidă de la Birmingham, cea mai bună jucătoare din România s-a arătat încrezătoare în șansele ei pe această suprafață de joc. „Sunt foarte bucuroasă. Vreau să fiu concentrată pe fiecare meci. Mă simt încrezătoare, am bătut în două seturi. Am jucat prima oară pe iarbă în acest an. E primul meu turneu pe această suprafață. Anul trecut, am avut rezultate mari pe iarbă. Primul set a fost dificil, am avut noroc pe final. Îmi place publicul, îmi place turneul! Mulțumesc românilor, pentru că au venit la meci”, a declarat Halep după jocul cu Broady.

Ne puteți urmări și pe Google News

În turul al treilea, Simona Halep va juca, mâine, cu învingătoarea partidei dintre cehoaica Karla Koukalova (locul 92 WTA) și jucătoarea franceză Caroline Garcia (33 WTA).