Editura Evenimentul si Capital

ȘOCANT. O femeie de 80 de ani DOARME PE CASA SCĂRII

Autor: | | 0 Comentarii | 200 Vizualizari

O femeie de aproape 80 de ani a ajuns să doarmă în casa scării, după ce a fost notificată că apartamentul în care locuia cu chirie, la Primărie, a fost câștigat în instanță de alt proprietar. Se întâtâmplă în Timișoara, într-una din cele mai frumoase zone rezidențiale. Bătrâna și-a scos lucrurile din casă, și, pentru că nu are unde să se ducă, vecinii au fost de acord să o lase să își facă patul pe coridorul imobilului.

Aurelia Negruțiu are 78 de ani, și doi copii care au plecat la muncă în străinătate și cu care nu a mai vorbit de ani buni. Practic, e singură pe lume. De o săptămână a părăsit locuința în care stătea cu chirie la Primărie, după ce administrația locală a pierdut definitiv procesul cu urmașii fostului proprietar. Bătrâna are o pensie de nici 100 de euro, astfel că nu își poate permite să se mute cu chirie undeva.

„Nu mai pot de frig”, e tot ce mai spune acum. Stă toată ziua în patul pus pe hol, acoperită cu plapuma pe care o are din tinerețe, înfofolită cu toate hainele sale groase.

De un an și jumătate femeia susține că a notificat prtimăria că are nevoie de altă locuință socială, anticipând rezultatul procesului. În tot acest timp i s-a spus că mai sunt 120 de oameni în fața ei pe listă, și că, eventual, poate căuta ea în oraș un spațiu liber și să anunțe la primărie. Dincolo de vârstă, suferința cardiac și alte slăbiciuni ale bătrâneții, femeia nu își mai poate folosi un picior.  

Conform reprezentanților primăriei Timișoara, proprietarul i-a spus că poate rămâne până se va găsi o soluție, însă femeia a decis să elibereze locuința. De asemenea, reprezentanții municipalității confirm că bătrâna este pe lista celor evacuați, în așteptarea unei locuințe.  

”În urmă cu două zile, Biroul de Locuințe din cadrul Primpăriei Timișoara a făcut o adresă către Direcția de Asistență Socială Comunitară Timișoara – Compartimentul Evaluare și Intervenție Socială, în care se cere să ia în evidență cazul în vederea asigurării suportului necesar”, transmit oficialii Primăriei Timișoara. Astăzi a fost efectuată Ancheta socială.
Alte articole din categoria: Crime, infracţiuni, fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro