Softurile minune pe care le poţi găsi gratis pe Internet

Softurile minune pe care le poţi găsi gratis pe Internet

Pentru modificarea pozelor, textelor sau decorarea casei, nu mai ai nevoie de programe costisitoare. Aceste aplicaţii sunt disponibile pe Internet şi le poţi folosi gratuit.

Cu o singură căutare în browserul de Internet poţi găsi servicii care te ajută să-ţi redecorezi casa sau să găseşti drumul printrun oraş pe care nu-l cunoşti. Totul este gratis.

Fă pe arhitectul înainte de a-ţi construi o casă

Înainte să-ţi remodelezi casa sau să-ţi construieşti una de la zero, nu ar strica dacă ai pierde ceva timp încercând să faci pe arhitectul pe unul dintre siteurile homestyler.com sau planningwiz.com. Aceste programe îţi permit compartimentarea casei, mobilarea şi chiar interacţiunea cu branduri din sectorul decoraţiunilor interioare. De asemenea, oferă şi o variantă 3D de vizualizare a rezultatului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fişierele tale, la un click distanţă

Vrei să poţi să-ţi accesezi unele fişiere, indiferent dacă îţi schimbi calculatorul sau, mai ales, dacă laptopul îţi este furat sau ţi se strică din senin? Atunci ar trebui să ştii de site-ul box.com, care îţi permite stocarea pe Internet a unor fişiere de diverse mărimi. Spaţiul maxim de stocare este de 5GB.

Principalele companii producătoare de calculatoare şi sisteme de operare oferă, la rândul lor, astfel de servicii, unele contra cost: Apple are iCloud. Canonical are Ubuntu One, iar Microsoft are Windows Live Skydrive, unde poţi stoca până la 25 de GB. Unele dintre aceste servicii au şi aplicaţii pentru iPhone şi pentru smartphone-urile care rulează sistemul de operare Android.

Cui îi trebuie Photoshop, dacă există softuri gratis?

Chiar şi versiunea care include doar elementele de bază ale softului Adobe Photoshop costă circa 100 de dolari, iar pentru o utilizare sporadică investiţia nu merită. Aşa că dacă vreţi să prelucraţi fotografiile înainte de a le urca pe Facebook ar trebui să aruncaţi un ochi pe site-ul aviary.com, care face aproximativ acelaşi lucru ca Photoshop, Illustrator, şi GarageBand al celor de la Apple.

Pe Internet se găsesc şi programe de editare video, care te ajută să prelucrezi un filmuleţ înainte de a-l posta pe YouTube sau de a ţi-l descărca în calculator. Unul dintre ele este jaycut.com.

Şi aviary.com oferă instrumente de editare video destul de bune. Totul este să ai o conexiune rapidă la Internet.

Programe utile pentru birou

Fie că îţi trebuie pentru muncă sau la şcoală, câteva softuri ale celor de la Microsoft nu lipsesc din niciun calculator. Puţini ştiu, însă, că pot beneficia de ele gratis. Office Web Apps oferă versiuni online gratis pentru Microsoft Word, Microsoft Excel, Microsoft PowerPoint şi Microsoft OneNote. De asemenea, printre lucrurile care nu ar trebui să lipsească din niciun calculator ar trebui să se afle un arhivator, 7Zip este destul de bun, şi un convertor de fişiere în şi din PDF.

O variantă extrem de bună este 7-PDF Maker, care trasformă peste 80 de tipuri de fişiere în documente de tip PDF. Partea bună a tuturor acestor aplicaţii este aceea că nu trebuie să-ţi faci griji privind compatibilitatea cu diferitele sisteme de operare, deoareace pot fi susţinute de toate platformele şi nici nu-ţi baţi capul cu update-uri, deoarece acestea accesează cea mai nouă variantă disponibibilă atunci când le deschizi.

Pentru cei care sunt pasionaţi de felul în care funcţionează lucrurile sau care vor să înveţe singuri cum să facă anumite obiecte, khanacademy.org şi howstuffworks.com sunt site-urile potrivite. Khan Academy are peste 2.100 de tutoriale despre aproape orice.

SMARTPHONE

Servicii gratis pentru mobil

Aplicaţii pentru telefon îţi poţi descărca gratuit nu doar de pe popularele iPhone AppStore (Apple), Android Market (Google) sau Ovi Store (Nokia), ci şi de pe siteuri precum softmobil.ro, freewarelovers. com/android. sau getjar.com. Acestea sunt special create pentru a putea descărca şi instala diverse aplicaţii pe telefoane care rulează Google Android sau Windows Mobile.

O aplicaţie interesantă pentru cei care sunt mereu în criză de timp este "Instapaper", care filtrează, în funcţie de interesele tale, tot ce apare pe internet şi îţi salvează articole pentru a le putea citi când ai timp. Acelaşi lucru face delivereads.com pentru cei cu tablete Kindle.