Editura Evenimentul si Capital

FARSĂ online: ”Clitoris”, un automobil LANSAT de grupul Toyota | GALERIE FOTO incendiară

Realizat de TNS-Sofres pe un eşantion de peste 2.500 de bărbaţi
Autor: | | 3 Comentarii | 8608 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Un sondaj potrivit căruia 89% dintre francezi cred că clitorisul este un model de automobil lansat de grupul Toyota.

"Informaţiile" fiind preluate de o prestigioasa agenţie italiană. Nu demult, site-ul satiric francez Le Gorafi a reuşit să păcălească agenţia de presă italiană ANSA, publicând un fals sondaj potrivit căruia 89% dintre francezi ar crede că clitorisul este un model de automobil lansat de grupul Toyota!

Site-ul Le Gorafi evoca în acel articol un sondaj "realizat de TNS-Sofres pe un eşantion de peste 2.500 de bărbaţi", publicând totodată declaraţia unei false analiste, potrivit căreia "aproape nouă bărbaţi din zece sunt convinşi că este vorba despre o maşină a mărcii japoneze Toyota. Respectiv „Toyota Clitoris”! Pentru 7%, clitorisul are legătură cu o divinitate din mitologia egipteană. Ceilalţi 4% spun că nu au auzit niciodată vorbindu-se despre aşa ceva".

Pe un ton foarte serios

Acest articol a fost publicat şi pe site-ul foarte seriosului cotidian italian Corriere della Sera. La acel moment, contactat de biroul AFP din Roma, directorul departamentului de Informaţii de la ANSA, Luigi Contu, a recunoscut această "eroare" şi a ordonat retragerea articolului de pe site-ul agenţiei.
Le Gorafi, site de satiră în care abundă informaţii false şi absurde, redactate pe un ton foarte serios, păcăleşte cu regularitate vigilenţa marilor trusturi de presă internaţionale. Site-ul a publicat şi comentarii făcute de reprezentante celebre ale curentului feminist, precum Johanna Luyssen, redactorul-şef al revistei Causette, şi Inna Schevchenko, lider al mişcării FEMEN în Franţa, care s-au arătat idignate de rezultatele sondajului.

În cele din urmă, opinia publică masculină a „votat” faptul că dacă o maşină nu poate fi un clitoris, cu siguranţă femeile se „alătură” foarte bine şi sexy unei maşini.
Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro