SONDAJ IRES. Un sfert dintre români se tem de un conflict cu Rusia

SONDAJ IRES. Un sfert dintre români se tem de un conflict cu Rusia

IRES a evaluat modul în care românii percep conflictul dintre Rusia şi Ucraina, dar şi temerile acestora cu privire la un posibil conflict cu Rusia. Potrivit Studiului, un sfert dintre români declară că simt o foarte mare frică în legătură cu un posibil conflict al României cu Rusia

Scala folosită pentru această întrebare a fost una de la 1 la 10, unde 1 reprezintă "deloc frică", iar 10 "foarte mare frică". Pe această scală, 47% dintre respondenţi s-au poziţionat în zona de la 6 la 10, corespunzătoare celei mai mari intensităţi a sentimentului fricii. Doar 35% dintre respondenţi s-au poziţionat în zona de la 1 la 4, zona care indică un sentiment scăzut al fricii.

59% dintre respondenții sondajului estimează că riscul declanşării unui conflict al României cu Rusia, în următoarele şase luni, este mic şi foarte mic. Puţin peste un sfert dintre respondenţi, 27% consideră acest risc drept mare şi foarte mare.

46% cred că România nu procedează bine atunci când critică Rusia pentru invazia din Crimeea, în timp ce 40% au spus că procedează bine. Sondajul mai arată că mai mult de două treimi dintre respondenţi, respectiv 67%, cred că NATO ar apăra România într-un posibil conflict cu Rusia.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sondajul a fost realizat în 26 martie 2014, prin interviuri telefonice, pe un eșantion de 1.446 persoane adulte, reprezentativ la nivel național. Marja de eroare este de ± 2,7%   

CITIȚI ȘI:

  • SONDAJ IRES: 31% dintre români vor vota cu Victor Ponta la prezidențiale. NUMELE SĂU A FOST INDICAT DIN PRIMA
  • Sondaj IRES. 71% spun că Elena Băsescu a procedat bine că nu a candidat la PE