Sondaj martie 2014. Scad șansele lui Antonescu de a intra în turul doi

Sondaj martie 2014. Scad șansele lui Antonescu de a intra în turul doi

Datele ultimului sondaj CSCI arată că liderul PNL Crin Antonescu nu intră în turul doi al alegerilor prezidențiale. PDL şi PMP au acelaşi număr de mandate la europene, în timp ce PSD ar putea lua jumătate din mandate.

Potrivit sondajului, realizat în perioada 20-24 martie, ruperea USL a dus la consolidarea PSD şi la continuarea erodării PNL. Principalul perdant este Crin Antonescu, care nu ar mai intră nici măcar în turul doi al alegerilor prezidenţiale, iar PNL nu mai ia peste 15% la alegerile europene. USD îşi consolidează poziţia de lider, cu un scor de 42%, care i-ar putea aduce aproximativ jumătate din mandatele de europarlamentari, în urma redistribuirii. Ar lua mandate la europene PSD, PNL, PDL, PMP şi UDMR, în timp ce PDL şi PMP şi-ar împărţi egal şi voturile şi mandatele.

Favorită este Alianţa PSD - PC - UNPR, cu 42%, urmată de PNL (15%). PDL şi PMP ar obţine câte 10% din voturi, iar UDMR 7 procente, cu mențiunea că dintre cei chestionaţi, doar 41% au exprimat o opţiune de vot şi şi-au manifestat intenţia de a se prezenţa la urne. USD ar obţine 16 mandate de europarlamentari, PNL 6, PDL şi PMP câte 4, iar UDMR 2.

În ceea ce priveşte alegerile prezidenţiale 2014, Crin Antonescu nu ar intra în turul doi în nicio variantă. Victor Ponta este favorit să între în turul doi cu, alături de Cătălin Predoiu, sau de Mihai Răzvan Ungureanu. Dacă ar intra în turul doi, Crin Antonescu ar pierde în orice confruntare din variantele măsurate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sondajul CSCI a fost realizat pe un eşantion multistadial cluster, cu selecţia probabilistică a persoanelor, de 1120 de subiecţi. Eşantionul a fost validat pe baza datelor INSSE 2011 şi recensământul populaţiei 2002. Eroare tolerată 3%, la un nivel de probabilitate de 0.95. CSCI este condus de Dan Sultănescu, consultantul lui Victor Ponta. Sondajul a fost comandat de Fundaţia pentru Democraţie Locală condusă de Bogdan Teodorescu, prietenul şi consultantul premierului.

CITIȚI ȘI

  • Sondaj INSCOP: Ponta creşte în faţa lui Antonescu. Iohannis, mai bine plasat decât preşedintele PNL
  • SONDAJ CSCI. Principalul perdant al rupturii USL este Crin Antonescu
  • Sondaj. Şansele lui Mircea Dinescu şi Andrei Pleşu la PREZIDENŢIALE. Ai vota scriitori?
  • Sondaj INSCOP: PDL scade, creștere spectaculoasă a Partidului Mișcarea Populară