Sondaj. Şansele lui Mircea Dinescu şi Andrei Pleşu la PREZIDENŢIALE. Ai vota scriitori?

Sondaj. Şansele lui Mircea Dinescu şi Andrei Pleşu la PREZIDENŢIALE. Ai vota scriitori?

Sociologul Vasile Dâncu a realizat un experiment inedit, privind şansele unor intelectuali celebri de a obţine cea mai importantă funcţie în stat. El a realizat un sondaj pe criterii profesioniste privind posibilitatea ca Mircea Dinescu sau Andrei Pleşu să devină preşedinţi.

Sondajul a fost realizat de IRES între 20 şi 21 ianuarie, pe un eşantion de 1.374 de subiecţi. Astfel, dacă în turul doi al algerilor s-ar confrunta Mircea Dinescu cu Crin Antonescu, scriitorul ar pierde la mare distanţă. Pe de altă parte, dacă Andrei Pleşu ar ajunge în turul doi cu Crin Antonescu, scorul fostului ministru de externe ar fi mult mai bun decât al prietenului său, Dinescu. „Am comparat cu Crin Antonescu pentru că era, în acel moment candidatul USL, nu pentru că am avea ceva cu Domnia Sa.

(...) În cazul lui Andrei Pleșu performanța este excelentă. Pe totalul celor care au răspuns la momentul realizării sondajului, Andrei Pleșu a fost preferat de mai mulți, iar intelectualii ar fi putut spera să strige 'Pleșu Președinte!'. Dar dacă ne raportăm doar la cei care sunt mobilizați la vot, Andrei Pleșu ar fi pierdut.  Am înregistrat, cu acea ocazie, concluzia următoare, destul de științifică: cei care citesc cărțile sau tabletele fondatorului Dilemei nu prea se duc la vot, intelectualul menționat are ceea ce aș putea numi, doct – ca un doctor ce sunt, 'deficit de mobilizare electorală'”, a specificat Vasile Dâncu pe blog.

Ne puteți urmări și pe Google News