Spitalul SRI a încheiat 55 de contracte cu firma lui Dan Condrea

Spitalul SRI a încheiat 55 de contracte cu firma lui Dan Condrea

Spitalul SRI, respectiv Spitalul Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Agrippa Ionescu (CUI 8372077), a încheiat, în perioada 2011-2015, cu firma Hexi Pharma, 55 de contracte în valoare de peste 101.000 lei (fără TVA) pentru furnizarea de dezinfectanţi, toate prin achiziţii directe, arată datele furnizate HotNews.ro de către Agenţia pentru Agenda Digitală a României (AADR).

Aceste informaţii frapante ies la iveală în condiţille în care, în perioada 2011-2016, SRI susţine că a trimis 4 informări către ministrul Sănătăţii, preşedinţii Consiliilor judeţene Cluj şi Vâlcea şi prefectului judeţului Cluj care cuprind aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare a dezinfectanţilor utilizaţi în spitale, inclusiv a celor furnizaţi de Hexi Pharma.

Spitalul Clinic de Urgenţă "Prof. Dr. Agrippa Ionescu" este de fapt Unitatea Militară 0521 Bucureşti, având CUI 8372077, potrivit unui document al Guvernului României, precum şi datelor de la Ministerul de Finanţe, mai scrie hotnews.ro.

Pe de altă parte, jurnalistul Cătălin Tolontan şi echipa sa de investigaţii arăta recent că cel mai important dintre sediile Hexi Pharma se află într-un imobil din Bulevardul Goga, unde, la etajele superioare, locuiesc cadre ale Serviciului Român de Informaţii.

Ne puteți urmări și pe Google News

”Hexi Pharma are mai multe sedii. Sediul social funcționează într-un bloc din str. Floare Roșie nr. 14, în cartierul Militari. Acest apartament de lângă Piața Gorjului a aparținut părinților lui Dan Condrea. Fabrica a fost mutată la marginea Bucureștiului, în Strada Buiacului nr. 81, din Mogoșoaia.

Cel mai bine plasat este sediul din bulevardul Goga nr. 14, foarte aproape de Piața Unirii. Epicentrul afacerii cu dezinfectanți diluați

În Goga sunt birourile firmei. Aici stăteau Dan Condrea și Flori Dinu, aici se elaborau contractele, aici veneau agenții de vânzări. La primele două niveluri, parter și etajul 1, lucrează și azi cei care mai vin la serviciu și încearcă să țină firma în picioare.

De aici se dau comunicatele de presă. Aici este epicentrul afacerii prin care, vreme de peste 10 ani, Hexi a furnizat dezinfectanți diluați în 350 de spitale românești din 40 de județe. Și acesta este blocul Serviciului Român de Informații”, scrie Tolontan pe tolo.ro. Mai multe detalii AICI

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, şi-a pierdut viaţa pe 22 mai, într-un accident rutier petrecut în judeţul Ilfov, pe drumul ce leagă localităţile Buftea de Corbeanca. Maşina condusă de acesta a intrat într-un copac, impactul fiind atât de violent încât bărbatul şi-a pierdut viaţa pe loc. Echipele de salvatori ajunse la faţa locului au găsit o victimă desfigurată. Nu sunt foarte clare motivele pentru Dan Condrea renunţase la SUV-ul pe care îl conducea anterior și se urcase la volanul mașinii în care era în momentul accidentului. În acte, acest automobil aparținea tatălui omului de afaceri, decedat însă în 2011.

Cazul este cercetat de procurorii care fac cercetări în dosarul dezinfectanţilor de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Din punctul de vedere al anchetatorilor, lucrurile par să se fi limpezit iar, potrivit procurorului general, varianta unui omor este exclusă, mai plauzibilă fiind sinuciderea. Opinia publică are însă o cu totul altă părare, având în vedere implicațiile scandalului dezinfectanților diluați și bănuiala că în spatele afacerilor controversate ale Hexi Pharma s-ar afla membri ai serviciilor secrete.