Editura Evenimentul si Capital

Stagii de practică pentru studenţi

In cadrul proiectului, studentii vor invata sa creeze si jucarii handmade
Autor: | | 1 Comentarii | 837 Vizualizari

Peste 200 de studenţi vor beneficia de stagii de practică, începând cu data de 10 august, timp de o lună, graţie proiectului „STArS - Stagii de practică pentru studenţi”, care a fost lansat vineri.

„Proiectul vizează dezvoltarea de abilităţi practice pentru studenţii înmatriculaţi în sistemul de învăţământ de masă prin furnizarea de stagii de pregătire practică, dar şi prin consilierea şi orientarea lor profesională în vederea facilitării tranziţiei de la şcoală la viaţa activă. De asemenea, proiectul implică realizarea a cinci vizite tematice de orientare profesională în ţară şi o vizită în Italia, conform abordării transnaţionale a proiectului”, a afirmat Ana Maria Stăncescu, manager de proiect, în conferinţa de lansare a proiectului, informeaza www.agerpres.ro.

Stagiile de practică vor fi urmate şi de cursuri de orientare profesională, ateliere tematice pe diverse domenii - design de produs, jucării handmade, promovare de evenimente.
În urma desfăşurării stagiilor de practică, studenţii vor primi 225 de subvenţii şi adeverinţe de practică, diplome de excelenţă şi premii în valoare de 2.000 de lei ce vor fi acordate prin concurs.
Reprezentanta Ministerului Educaţiei, Elisabeta Ana Naghi, a subliniat importanţa dezvoltării personale pentru carieră, precizând că proiectul face legătura între piaţa muncii şi învăţământ.
Proiectul durează şase luni şi răspunde necesităţii de consolidare a experienţei practice a studenţilor, care să corespundă într-o măsură mai mare cerinţelor actuale ale pieţei muncii şi să participe la diminuarea decalajului dintre mediul universitar şi mediul privat, au precizat iniţiatorii proiectului.
 
Alte articole din categoria: Educaţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Nume: Prenume: Varsta: Email: Localitate: Judet: Telefon:


Sex: M / F
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate