Stanoevici, avizat cu circ. "Sunteți VARZĂ de Bruxelles". "Orice șut e un pas înainte"

Stanoevici, avizat cu circ. "Sunteți VARZĂ de Bruxelles". "Orice șut e un pas înainte"

Actorul Bogdan Stanoevici nu și-a jucat foarte bine rolul de candidat pentru funcția de ministru și a fost taxat de liberalii din comisiile care l-au audiat. După ce i s-a spus că este total pe lângă subiect, mai exact "varză de Bruxelles", Stanoevici a constatat că a primit "multe șuturi în comisie dar orice șut e un pas înainte". La final, a fost avizat pentru funcția de ministru delegat pentru Românii de pretutindeni cu 13 voturi pentru și 6 împotrivă.

"Vă mulțumesc că m-ați primit!", le-a spus Bogdan Stanoevici parlamentarilor, a precizat încă de la început că este de profesie actor lucru care i-a permis să cunoască oamenii din afara granițelor țării și că el nu consideră că intră în politică dacă va ocupa un fotoliu de ministru. ,, Vreau să continui ceea ce am făcut ca actor, să mă pun în folosul celor pe care-i reprezint și să folosesc ceea ce am învățăt pentru a înțelege ceea ce-și doresc oamenii". Apoi, candidatul la funcția de ministru delegat pentru Românii de pretutindeni le-a spus parlamentarilor că printre prioritățile sale se numără și problema copiiilor celor care muncesc în străinătate, întrucât aceștia au probleme în a se integra în școli. "E de datoria mea să găsesc metode să facă acolo școala în limba română, să poată se integreze mai ușor când vin aici, în țară". Când a ajuns să vorbească și despre Congresul Românilor de Pretutindeni, deputatul liberal Mircea Dolha, n-a mai răbdat. "Ați folosit citate și parabole, o să folosesc și eu una: Sunteți varză, varză de Bruxelles.Colega mea v-a întrebat de Congres, dacă putem conta pe sprijinul dvs, noi suntem organizatori nu dvs, noi avem buget. Ați spus despre comunitatea din Franța că este dispersată și nu este așa. Sunteți pe lângă subiect. Vă rog să vă puneți la punct, aveți consilieri, intrați într-o cameră 24 de ore cu ei!", i-a spus Mircea Dolha. După această intervenție, senatorul Marian Nicolae a ținut să-i amintească actorului că a spus că nu vrea să intre în politică. "Poate v-a dat de gânidt", a spus Nicolae. "Nu cred că există o facultate, dar aveți un staff și consilieri, ar trebui să vă puneți la punct cu problemele românilor de pretutindeni", i-a sugerat și Nicolae. Concluzia lui Stanoevici a fost una simplă:"Am primit multe șuturi, azi, în comisie. Dar, știți cum se spune, oice șut e un pas înainte".  CITITI SI:

  •  Noii miniștri, audiați în Parlament. Zece dintre ei au primit deja avizul. Ioana Petrescu și Bogdan Stanoevici, luați peste picior | LIVE TEXT