Start pentru Electorată, la 1 iulie

Start pentru Electorată, la 1 iulie

Aplicarea ordonanţei de urgenţă privind schema fiscală pentru restructurarea creditelor populaţiei se va aplica de la 1 iulie, a spus astăzi premierul Victor Ponta.

"De la 1 iulie se poate aplica acea înjumătăţire a ratei pe o perioadă de doi ani, creditul fiscal intră în vigoare din 2016, după doi ani", a explicat Ponta, după o întâlnire avută la BNR cu guvernatorul Mugur Isărescu, scrie Agerpres.

Iniţial, Guvernul avansase 1 aprilie ca termen de introducere a acestei măsuri. Românii cu credite şi cu salarii sub venitul minim, ar urma să obţină deduceri din impozitul venit pentru a îşi plăti mai uşor creditele.

În 2014 şi 2015 românii ar urma să beneficieze de scutiri ale ratelor, în timp ce în următorii doi ani, sumele suplimentare pe care le-ar plăti la rată ar urma să fie scăzute (în limita unui anumit plafon) din impozitul pe venit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, întrebat cum comentează declaraţiile ministrului pentru Societatea Informaţională, Răzvan Cotovelea, care a criticat serviciile ANAF furnizate cetăţenilor, Ponta a răspuns. "Foarte bine, trebuie să le îmbunătăţim. Că serviciile fiscale sunt proaste, e evident acest lucru şi evident că doamna ministru are printre obiective şi acest lucru, şi anume informatizare, digitalizare. Aşa, ne dăm cu părerea, e uşor să ne dăm cu părerea, noi trebuie să şi facem lucruri".