STATUL ISLAMIC încearcă să pătrundă în țări ale Uniunii Europeane. Combatanţi ai grupării JIHADISTE ajung în Europa ca refugiați

STATUL ISLAMIC încearcă să pătrundă în țări ale Uniunii Europeane. Combatanţi ai grupării JIHADISTE ajung în Europa ca refugiați

Combatanţi ai grupării teroriste Statul Islamic (SI) încearcă să ajungă, ca refugiaţi, din Siria în Turcia, iar de acolo, cu ajutorul unor paşapoarte false, să pătrundă în ţări din Europa de Vest, pentru a comite atacuri teroriste, informează publicaţia germană Bild am Sonntag.

Potrivit cotidianului german citat de TASS, serviciile de securitate americane au reuşit să intercepteze o comunicare codificată între combatanţi ai SI, în care aceştia discutau despre astfel de planuri.

Informaţiile obţinute dezvăluie că teroriştii nu vor încerca să ajungă în ţările Uniunii Europene (UE) cu avionul, din cauza controlului strict din transportul aerian.

”Germania continuă să fie ţinta atenţiei jihadiştilor. Din această cauză, nivelul teoretic de ameninţare rămâne unul ridicat”, subliniază Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al Germaniei. Cu toate acestea, MAE german a atenţionat că ”ameninţarea ar putea deveni în orice moment una reală”, notează Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Statul Islamic ar putea folosi Ebola ca armă biologică, avertizează un expert american

În contextul epidemiei de Ebola din Africa de Vest, un expert american pe probleme de securitate naţională a avertizat că gruparea Stat Islamic sau alte organizaţii teroriste ar putea folosi Ebola ca armă biologică, folosind oameni infectaţi care să disemineze virusul prin intermediul sistemului internaţional de transport aerian.

"Individul expus la virusul Ebola ar fi purtătorul", a declarat pentru Forbes Al Shimkus, profesor de Afaceri de Securitate Naţională la Naval War College din Statele Unite. "În contextul activităţii teroriste, nu este prea sofisticat să se ajungă la următorul pas, pentru a folosi oameni ca purtători", a explicat profesorul, care predă un curs privind războaiele chimice şi biologice.

Shimkus a precizat că jihadiștii din Statul Islamic ar putea trimite câţiva agenţi în regiunea din Africa de Vest afectată de epidemia de Ebola, pentru a se expune intenţionat la virus, după care aceştia ar putea interacţiona cu cât mai multe persoane din ţara vizată, scrie Mediafax.

Africa de Vest se confruntă cu cea mai gravă epidemie de Ebola de la identificarea virusului în 1976. Ultimul bilanț Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care s-a soldat cu 3.439 de morţi din 7.478 de cazuri înregistrate în cinci ţări (Sierra Leone, Guineea, Liberia, Nigeria, Senegal).