"Stejarii" fug din Bucureşti

"Stejarii" fug din Bucureşti

Naţionala de rugby a României va juca ultimele trei partide de pe teren propriu din CEN, decisive pentru calificarea la Cupa Mondială de anul viitor, în provincie, la Cluj şi la Constanţa.

Naţionala de Rugby a României se mută în provincie pentru ultimele trei partide de pe teren propriu din Cupa Europeană a Naţiunilor ediţia 2013-2014. Astfel, meciurile cu Portugalia (1 februarie) şi Spania (22 februarie) se vor disputa la Cluj, pe "Cluj Arena", în timp ce partida cu Belgia (8 martie) se va juca la Constanţa, pe stadionul "Mihail Naca". "Am vrut să ducem naţionala şi în provincie, pentru că şi acolo lumea iubeşte rugby-ul. Am vrut să jucăm în trei oraşe, dar a căzut varianta Iaşi. În acelaşi timp, am dorit să evităm orice complicaţii legate de vreme. La Cluj, condiţiile sunt extraordinare, suprafaţa de joc e încălzită", ne-a declarat Lucian Lorin, director de comunicare în cadrul FR de Rugby. În trecut, din cauza vremii nefavorabile şi a terenului impracticabil de la Bucureşti, naţionala României s-a văzut nevoită să-şi amâne câteva partide, ceea ce a atras sancţiuni financiare din partea forului internaţional. După cinci etape disputate în CEN, România se află pe locul doi în clasament, la egalitate de puncte (19) cu Georgia. La Cupa Mondială de anul viitor se califică direct primele două, a treia clasată urmând să meargă la baraj. Ieri, Minya Csaba Gál, "centrul" naţionalei României, jucător originar din Cluj, a fost protagonistul unei inedite şedinţe foto. Gál se va afla pe afişul meciurilor de la Cluj! La sfârşitul acestei luni, "stejarii" îşi vor prezenta noile tricouri, în care vor să facă senzaţie la Cupa Mondială de anul viitor!

Rusia a început "războiul" În afara celor trei meciuri de pe teren propriu, "stejarii" mai au două în deplasare, cu Rusia (8 februarie) şi Georgia (15 martie). Locul trei în CEN, la cinci puncte în spatele României, Rusia speră în continuare la o calificare directă la Cupa Mondială. Din acest motiv, ruşii au început, se pare, războiul psihologic! Ruşii nu au stabilit nici până acum locul de disputare al confruntării cu România. Din cauza Olimpiadei de iarnă, varianta Soci a căzut din start. Ruşii au propus apoi, pe rând, Krasnodar, Nalcic şi o a treia localitate, izolată undeva în Caucaz, unde se ajunge foarte greu.

Ne puteți urmări și pe Google News