„Stejarii” încep testele înainte de Mondialul din 2015

„Stejarii” încep testele înainte de Mondialul din 2015

Reprezentativa României de rugby va debuta, mâine, în campania de verificare înaintea Campionatului Mondial, ce va avea loc anul viitor, în Anglia.

 „Stejarii” vor înfrunta selecționata Statelor Unite, de la ora 18.30, pe Stdionul Național „Arcul de Triumf”, în direct la TVR 2. Întâlnirea dintre cele două grupări va celebra şi prima partidă internaţională a României, care s-a desfăşurat tot în compania americanilor, în anul 1919.

SUA, primul adversar din istorie

Cu ocazia acestei reîntâlniri, Federaţia Română de Rugby va pune în joc Cupa Pershing. În acel an, o selecţionată militară a României a jucat pentru prima dată în afara graniţelor, contra naţionalei Statelor Unite, în cadrul Jocurilor Inter- Aliate, disputate sub patronajul generalului Pershing. „Avem o istorie frumoasă cu naționala Statelor Unite și credem că acest mod de a celebra primul meci al românilor va încânta atât echipele, cât și publicul”, a declarat Haralambie Dumitraş, preşedintele FRR.

Ne puteți urmări și pe Google News

România va mai înfrunta Japonia și Canada

După disputa de mâine, „tricolorii” vor mai susţine, la Bucureşti, încă două meciuri-test, contra selecţionatei Japoniei (15 noiembrie) şi cea a Canadei (22 noiembrie), viitoarea adversară a României din Grupa D a Mondialului din Anglia.