Succesul unui ziar romanesc din Canada

Succesul unui ziar romanesc din Canada

In numai sase luni de la lansare, publicatia bilunara "Acasa" a ajuns sa fie citita de 20.000 de cititori.

Un nou ziar din Canada redactat de jurnalisti romani profesionisti, aparut in septembrie 2007, s-a bucurat de un real succes in randul diasporei romanesti din Canada.

Prezent in Toronto, Montreal, Hamilton, Quebec, Calgary, Vancouver, Edmonton si Kitchener, ziarul "Acasa" a atras in scurt timp atentia celor mai dezvoltate comunitati de romani din aceste orase.

Datorita impactului pozitiv in randul cititorilor, redactia ziarului a decis ca incepand de astazi sa mareasca numarul de pagini, de la 8 la 20, si tirajul. In cadrul editorialului publicat cu ocazia ultimului numar, redactia ziarului declara ca "dupa numai sase luni de la publicarea numarului 1, ziarul Acasa apare (...) in 20 de pagini si un tiraj care se apropie de 9.000 de exemplare. Astfel, Acasa devine publicatia romaneasca de cea mai mare circulatie in Canada. "

Ne puteți urmări și pe Google News

Distribuita la nivel national, publicatia a inceput din noiembrie 2007 sa fie accesibila si online. Adresa oficiala de internet a ziarului, www.acasamedia.com, a fost accesata, din noiembrie 2007, "de peste 5.500 de vizitatori care au vizionat peste 25.000 de pagini", dupa cum a precizat directorul ziarului, Bogdan Ionescu, in cadrul editorialului aniversar.

Proiectul demarat de Bogdan Ionescu, un jurnalist cu bogata experienta in presa scrisa si care a emigrat din Romania acum zece ani, isi propune ca prin articolele prezentate cu fiecare numar sa prezinte viata romanilor din Canada, evenimentele la care acestia iau parte si povestile lor de viata.