Autoritățile din New York intenționează să sacrifice 2.200 de lebede

Autoritățile din New York intenționează să sacrifice 2.200 de lebede

Protejate în Marea Britanie chiar de către regină, lebedele nu sunt la fel de apreciate în Statele Unite. În New York, autorităţile spun că păsările reprezintă o ameninţare insuportabilă.

Municipalitatea vrea să sacrifice un număr de 2.200 de lebede până în 2025, pentru că, potrivit Departamentului conservării mediului din statul New York, păsările atacă oameni, distrug vegetaţia, alungă alte specii locale, reprezintă o ameninţare pentru avioane şi poluează apele fiindcă excrementele lor pot conţine bacteria E.coli.

  • Au găsit o COMOARĂ în timp ce-și plimbau câinele. Acum sunt mai bogați cu câteva milioane de euro

În 2025 vor fi autorizate doar lebedele din captivitate sau care aparţin unor ”proprietari responsabili”. În cazul celorlalte, vor fi puse în aplicare ”metode de control cum ar fi vânarea, capturarea şi eutanasierea, în conformitate cu directivele din domeniul faunei sălbatice”, se arată în proiectul Departamentului mediului. Vor fi distruse şi cuiburile, iar ouăle vor fi sparte sau sterilizate pentru a împiedica eclozarea, relatează Agerpres citând AFP. Asociaţia ”Goose Watch NYC” a cerut ca proiectul să fie abandonat. ”Este scandalos să vezi că se extermină o specie care se află în stat de peste 150 de ani”, a declarat AFP fondatorul asociaţiei, David Karopkin. ”Nu am auzit ca cineva să fi fost rănit serios de o lebădă. Când sunt agresive, este adesea vorba de o reacţie pentru a-şi proteja cuibul sau puii. Oamenii ar trebui să aibă puţin bun-simţ”, a spus el.

  • SUPERDIVĂ blocată pe YouTube pentru că a jignit musulmanii | VIDEO și GALERIE FOTO

Unii apărători ai mediului sunt totuşi de acord cu proiectul autorităţilor. Paul Curtis, profesor asociat la Departamentul pentru resurse naturale de la Universitatea Cornell, arată că ”scopul este limitarea creşterii populaţiei de păsări sălbatice şi eliminarea lebedelor acolo unde pot crea probleme sau strica plantele”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform statisticilor, numărul lebedelor, care trăiesc îndeosebi în Long Island, a fost de 2.520 în 2002, înregistrând apoi un declin până la 2.311 în 2008 şi 2.200 în prezent. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • Ponta va deveni istorie după noiembrie 2014
  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU: Ultima Cuvîntare a lui Victor Ponta pe post de Nicolae Ceaușescu al USL
  • Rusia a mobilizat nave şi trupe speciale pentru o intervenţie în Crimeea

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Horoscopul lui Dom' Profesor. Astăzi sunt avantajate zodiile...
  • MISTERIOASA Indila, noua revelaţie a muzicii. Se spune că vocea ei îţi rămâne în minte CA UN DROG / VIDEO
  • Ea înţelege doar câteva cuvinte, el vorbeşte greu. Povestea FULGERĂTOARE de dragoste dintre o britanică şi un BARMAN turc